View Single Post
Vechi 20.06.2012, 15:39:26
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Dumnezeu sa-l odihneasca pe parinte,este un martir!
Privind aceasta societate,nu pot decat sa observ cum atat bolile trupesti,cat si cele psihice se inmultesc si se agraveaza,insa putini sunt cei care iau pozitie in fata acestui fenomen sau macar sunt pe deplin constienti de el.
Pe de alta parte,mai este si ignoranta si lipsa de educatie a romanului,care inca traieste in niste prejudecati care nu pot decat sa dauneze,iar atunci cand exista cazuri de acest gen in familie sau ei insisi sunt bolnavi,putini sunt cei care apeleaza la ajutor specializat.
Butonam computerul si comunicam virtual,insa in era informatiei,am ramas,totusi,la credinte de Ev Mediu.La asta se adauga si multa indiferenta,raceala afectiva,lipsa de comunicare mai ales in sanul familiilor.Se nasc copii normali,insa mutilarea sufleteasca si lipsa unor repere sanatoase ii transforma in timp in bieti monstri cu mintile ratacite pe unii oameni.
Ei sunt acea fata a societatii pe care noi nu dorim sa o vedem sau eventual o privim cu furie,dezgust si in cel mai fericit caz cu o oarecare mila,dar,in tot cazul ca pe ceva ce nu ne priveste,decat poate in masura in care ne dam cu parerea sau ridicam piatra sa osandim.Insa deja au devenit prea multi acesti oameni bolnavi,pentru a mai putea fi ignorati,iar cazurile multe prea grave (cum a fost si cel de la Brasov,cu acel copil ucis de mama sa ori cei doi copii tarati in apele inghetate ale raului de tatal lor),traim vremuri apocaliptice cu adevarat...
Cred ca daca am darama din aceste ziduri care ne inconjoara si dupa care traim fiecare,daca ne-ar pasa mai mult de semeni si ne-am dori sa ne implicam si sa intelegem ca daca azi ridicam din umeri in fata cuiva care are nevoie de o vorba buna,de ajutor,de implicare,considerand ca nu ne priveste,poate ca maine nepasarea noastra se va intoarce ca un bumerang impotriva'ne!
Probabil ca Dumnezeu l-a luat pe acest preot pentru ca el si-a incheiat misiunea aici,insa felul in care a plecat,ne arata noua tuturor ca mai avem multe de invatat si este o oglinda pentru stadiul maladiv in care se tara o mare parte a omenirii.

Last edited by heaven; 20.06.2012 at 15:59:27.
Reply With Quote