View Single Post
Vechi 07.10.2007, 08:37:35
jenica
Guest

Implicit

Din invataurile Cuviosului Paisie Olaru:
" In razboi, gradatii sunt cei mai expusi si observati de inamic, caci daca sunt ucisi dintre comandanti, indata soldatii sunt luati prizoneri si birutiti. Asa si pe frontul Bisericii. Diavolul da razboi prin secatnti mai ales asupra preotilor, ca sa ii pota insela pe ortodoxi si sa ii atraga in eresul lor. mai inati trebuie cerut ajutorul Lui Dzeu prin rugaciune si post, sa nu patrunda sectele in randul credinciosilor, adica lupi in turma. Apoi CONTEAZA FOARTE MULT VIATA, EVLAVIA, INTELEPCIUNEA SI COMPORTAMENTUL crestinilor si in special a PREOTULUI Pentru ca vai de cel ce se sminteste dar..vai de cel prin care VINE sminteala. Iar in alt loc zice: "Cel ce va face si va invata pe oamnei CU FAPTA mare va fi in Imparatia cerurilor". [b]Trebuie sa unim faptele bune cu cuvantul invataturii si cu sfanta rugaciune. Alta cale NU exista!"
cartea Parintele Paisie Duhovnicul pag.63
si iarasi de la parintele Paisie Olaru:
"Odata statea parintele in chilia sa si se ruga pentru ucenicul lui ce fugise cu o evreica. Si cum se ruga el, deodata aude un glas care ii spune: Paisie, de ce te rogi pentru ucenicul tau au oare nu stii ca el s-a lepadat de Mine? Plangad paisie raspunde: Da Doamne, dar si el este faptura Ta.... Vocea ii raspunde; Paisie pentru dragostea ta te-ai asemanat Mie, fie tie cum voiesti si a mantuit pe ucenicul sau."
alta istorioara:
" Odata stteam pe cerdacul chiliei de la Cozancea. In fata noastra, se ridica un deal peste care trecea drum un camp. Intr-o zi treceau pe camp mai multe care cu boi incarcate, in care era si unul sarac cu doi boisori slabi. La un damb nu puteau boisorii sa ridice, air omul ii batea si ii indemna. Saracii boisori au cazut in genunchi..iar eu (paisie) fiind in cerdac m-am asezat in genunchi si cat puteam impingeam de cerdac si spuneam: hai mai boisorii mei, hai sculati-va! Hai cu Doamne ajuta! sa strigand boiosrii s-au ridicat, iarv eu bucuros am spus Slava Tie!! Cam asa trebuie sa ajutam la mantuirea oamnelior, impingand la povara lor si rugandu-ne pentru ei...
Mai indraznesc sa sugerez ca ar trebui sa inceheim aceasta discutie la acest topi, nu de alta dar a fost deschis chiar de un eretic:D
Reply With Quote