View Single Post
Vechi 23.06.2012, 12:54:15
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
am fost martorul unei vindecari,o sora de-a noastra merge la o manastire la spovedanie,cind o vede parintele o intreaba: de ce esti posomorita?,femeia ii spune:am o durere groaznica de cap.
parintele imediat ii pune miinile pe cap[stringind usor] si se roaga,in momentul cind i-a luat miinile de pe cap,femeia a avut impresia ca ia scos ceva din cap ce era acolo si instantaneu durerea a incetat. ere prin 1995.

Da, sunt multe vindecari in urma Sfintelor Taine. Bunica mea avea un ochi foarte umflat, groaznic de umflat, de nici nu o mai primeau la serviciu, pentru ca spuneau ca sperie clientii. I se umflase din senin si nu stia din ce cauza. A ajuns la biserica, iar parintele a pus-o sa ceceteze ce a facut, mi se pare ca spalase sau calcase in zi de duminica, apoi i-a pus epitrahilul pe cap si i-a citit o dezlegare si i-a spus sa nu mai spele / calce niciodata duminica. Deci i-a citit doar o dezlegare, nu a spovedit-o. Pe drumul de intoarcere, tot din senin, bunicii a inceput sa ii curga ochiul si i-a tot curs, pana seara, nu se mai cunostea nicio umflatura. Dar respectivul preot era om cu viata aleasa, fusese si in inchisoarea comunista.
As mai avea eu multe de povestit, dar suntem oameni pacatosi...
Sfinti sunt persoanele cele mai inzestrate cu har, dar probabil ca sunt greu de gasit asa ceva in zilele noastre. Toti preotii au har, in sensul ca au puterea de a savarsi Sfintele Taine si de a da dezlegare de pacate. In Galateni se spune ca "roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, indelunga-rabdarea, bunatatea, facerea de bine, credinta, blandetea, infranarea, curatia" (Galateni 5, 22-23). Si acestea sunt rare in ziua de azi.