View Single Post
Vechi 24.06.2012, 10:41:21
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Nu ma intereseaza lauda, ci semnele Duhului Sfant mentionate in Biblie la cei credinciosi. Lauda nu este printre ele si deci nu ma intereseaza. Din raspunsurile primite inteleg ca aceste semne ori nu se manifesta la ortodocsi ori daca se manifesta sunt bine ascunse.

Da, am facut ceea ce a cerut biserica si Duhul Sfant nu l-am primit, nu i-am vazut roadele in viata mea de zi cu zi.
Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința,
Blândețea, înfrânarea, curăția; împotriva unora ca acestea nu este lege ( Galateni 5:22,23)

Biserica invata ca actul credintei presupune incredere si asteptare cuvincioasa plina de speranta a lui Hristos, nu doar degustare extatica a Prezentei divine. Una din fetele credintei este intelepciunea de a astepta rabdator si pregatit pe Hristos, asa cum ne spun mai multe parabole biblice ale NT, relatia vie cu cel temporar absent si raportarea la el: „Cred, Doamne, ajută necredinței mele!“, o asteptare ca anticipare a prezentei Sale.

Citat:
Asa ca, Ortodoxia fiind pomul bun, mi se pare tot mai legitim sa cer sa vad roada corespunzatoare lui pe care din pacate nu am avut sansa sa o vad pana acum asa cum am vazut-o in ultimul timp la altii.
Pogoara-te acum de pe cruce, vom vedea si vom crede” ! Legitim li s-a parut si fariseilor cand au solicitat asta, nu? Tu pui "a crede" intr-o relatie de cauzalitate, cum au facut si fariseii, altii pun "a crede" intr-o relatie de adversitate: cred in Ortodoxie cu toate ca, cred in Ortodoxie in pofida ca... Domnul lucreaza in mod tainic si dubitativ, pentru ca nu doreste sa castige omul prin minuni, prin dovezi, care ar inlocui credinta cu constatarea, ci vrea o vointa libera, nu una siluita de evidente.

Last edited by ioanna; 24.06.2012 at 11:07:46.
Reply With Quote