View Single Post
Vechi 24.06.2012, 15:52:52
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Multumesc de raspunsuri.

Deci suntem de acord ca, conform invataturii ortodoxe, acel har interior (mantuitor) se gaseste doar in Ortodoxie dupa schisma din 1053.

Cat despre credinta practica versus teoretica tocmai ca cea practica nu am vazut-o ci am avut de-a face doar cu cea teoretica exact ca si aici pe site, am invatat multe dogme si teorii si ritualuri pe care le-am respectat fara a vedea semnele evanghelice tocmai fiind invatata ca aceste semne nu sunt pentru tot mireanul ci doar pentru marii sfinti si parinti imbunatatiti, restul trebuie sa taca si sa se smereasca, altfel sunt niste oameni mandri si iubitori de laude. De unde si pana unde astfel de concluzie? Asta numiti credinta in Cuvantul Domnului? Iar aici, cu exceptia unei singure persoane care m-a incredintat ca are si marturii practice ortodoxe, restul mi-ati raspuns tot doar la modul teoretic, cu un ton mai mult sau mai putin politicos, dupa caracter. Unde este aici credinta practica ortodoxa de care vorbiti ca eu vad doar teorii si iar teorii, ba chiar teorii care neaga aspectul practic si importanta lui. Si ce treaba au neoprotestantii aici? Eu am cerut marturii ortodoxe si vad ca nimeni nu are astfel de marturii cu exceptia unei singure persoane care nu le poate face publice pentru un motiv ramas mie necunoscut. Dati-mi marturii practice ortodoxe in locul celor teoretice pe care le-ati scris. Va multumesc!

In ceea ce ii priveste pe hristosii mincinosi, nu prea vad care este scopul acestei remarci aici, poate va explicati putin. Hristosii mincinosi au aparut de ceva vreme, eu am auzit de unul printr-o tara araba, un om care se da drept Hristos revenit pe pamant si care astfel inseala multa lume, sunt destui care si-au parasit biserica si s-au dus dupa el zicand ca biserica nu a inteles ca Hristos a venit pe pamant in persoana acelui individ, si zicand ca biserica este ca pe vremea evreilor, nu l-a recunoscut pe Hristos cel revenit a doua oara. Ce legatura au acesti oameni care se dau drept Hristos cu credinta in Hristos cel inaltat de-a dreapta Tatalui si care nici vorba sa fi revenit deja pe pamant? Eu nu prea vad legatura.

Iar daca dvs. va permiteti sa imi judecati credinta ca nefiind practica in comparatie cu a dvs. (lasand la o parte lipsa de ortodoxism intr-o astfel de practica), va rog sa imi spuneti macar prin mesaj privat daca dvs. aveti roadele evanghelice sau nu ca sa va urmez ca exemplu de credinta practica ortodoxa.

Multumesc de raspuns.

Last edited by Adrianna; 24.06.2012 at 15:56:01.
Reply With Quote