View Single Post
Vechi 24.06.2012, 16:12:47
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul

Cat despre credinta practica versus teoretica tocmai ca cea practica nu am vazut-o ci am avut de-a face doar cu cea teoretica exact ca si aici pe site, am invatat multe dogme si teorii si ritualuri pe care le-am respectat fara a vedea semnele evanghelice tocmai fiind invatata ca aceste semne nu sunt pentru tot mireanul ci doar pentru marii sfinti si parinti imbunatatiti, restul trebuie sa taca si sa se smereasca, altfel sunt niste oameni mandri si iubitori de laude. De unde si pana unde astfel de concluzie? Asta numiti credinta in Cuvantul Domnului?

Din punctul meu de vedere e foarte legitima problema pe care v-o puneti, daca ea suna in acest fel: unde sunt roadele daca am facut ce trebuia sa fac, cat mi-a stat in puteri.
Dar acum veniti si spuneti ca ati invatat dogme, teorii si ritualuri si ca v-a fost prezentata doar o credinta teoretica.
Asta inseamna ca ati primit Sf Impartasanie ca un ritual? Rugaciunile de pocainta le-ati facut doar ca un ritual? Bucuria Invierii si frumusetea Canonului Invierii le-ati perceput doar ca teorie?
Atunci concluzia este ca dvs nu ati reusit sa puneti teoria in practica. Poate n-ati avut cine sa va sfatuiasca, poate n-ati avut cu cine vorbi despre asta.
Dar si asa, daca va spovediti, va impartasiti, va rugati si traiti crestineste, Domnul lucreaza; trebuie si rabdare, iar roadele cred ca le putem vedea cu adevarat numai dupa ce plecam din viata aceasta. Cel mai important e sa spovediti aceste ganduri si mintea vi se va lumina.
Apoi, sa nu uitam ca roada cea mai importanta e sa ne cunoastem pe noi insine, adica sa ne vedem pacatele.
Eu marturisesc ca am simtit farame de har, Domnul a intins mana asupra mea si m-a scos din moarte, iar minunea asta o traiesc zilnic si nu se stinge.
Reply With Quote