Citat:
În prealabil postat de Tomita
Nu consider ca ramanerea in tara este obligatorie pentru mantuire.
Important este daca locul sau conditiile unde ajungi te indeparteaza sau nu de Dumnezeu.
Unii pleaca din motive financiare, altii pentru un job care te face mai competitiv, pentru conditii mai transparente (inclusiv concursuri corecte) sau fara evaziune fiscala la locul de munca, etc.
Eu am plecat in Olanda cu bursa. Am stat un an in loc de doi pentru ca mi se parea ca acolo nu exista Dumnezeu..bisericile (vreo 3 parca otodoxe) erau departe si limba olandeza nu o stiam asa ca nici in bisericile catolice nu intelegeam nimic...Imi era dor de modul de viata pe care il stiam si care in timp constat ca se modifica.
|
"Nu consider ca ramanerea in tara este obligatorie pentru mantuire."
Da, sunt de acord cu dvs.
"Eu am plecat in Olanda cu bursa. Am stat un an in loc de doi pentru ca mi se parea ca acolo nu exista Dumnezeu..bisericile (vreo 3 parca otodoxe) erau departe si limba olandeza nu o stiam asa ca nici in bisericile catolice nu intelegeam nimic..."
V-ați întors în țară din motive duhovnicești, renunțând la un an de studii. Foarte frumos, impresionant!
Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca