Citat:
Īn prealabil postat de kikyo_ea
Asa este. Eu am un baietel si l.am vaccinat dar am cumparat toate dozele. Cele de la stat sunt apa de ploaie, un venit in plus. Ideea este ca vecinii nostri au gemene si ceialti un baietel. Pentru ca nu i.au vaccinat contra rotavirus au stat numai prin spitale. din doua in doua saptamani era in spital cu antibiotice si perfuzii. Nicolas s-a jucat cu ei dar pentru ca a fost vaccinat nu a patit nimic. Sunt educator si in gradinita a fost epidemie de varicela. Eu m.am vaccinat de teama sa nu ii aduc copilului si n am patit nimic (doza cumparata). O colega a dat fetitei si a suferit complicatii (avea 6 luni si era plina de bube). Nu stiu daca sunt daunatoare sau nu insa la mine au avut efect (repet, cele cumparate nu de la stat).
|
Am impresia ca nu ati inteles ce am scris, ori eu nu inteleg ce scrieti...
Eu vorbeam de bolile copilariei,
care odata facute dau imunitate pe toata viata.
Vaccinurile dau imunitate temporara.
Niciodata nu vei fi sigur cand vei contacta boala, de exemplu un pojar (rujeola); cat dureaza perioada de imunitate pe care a conferit-o vaccinul administrat?
Daca ajungi adult fara sa fi facut boala, dar ai facut vaccinul (si ai dobandit o imunitate temporara) exista riscul ca la o eventuala epidemie (sau un caz de contagiune) sa faci boala respectiva, abia apoi dobandesti imunitatea permanenta; dar bolile copilariei contactate la maturitate dezvolta forme si complicatii mult mai grave deact la varsta copilariei.
Ori infectia cu rotavirus este una care poate aparea si contacta oricand, chiar daca ai facut boala, o mai poti face o data, nu se instaleaza imunitate permanenta ca in cazul varsatului de vant, de exemplu.