În prealabil postat de lore86
SUbscriu. Tocmai de aceea se numesc bolile copilariei ptr ca e bine sa se faca in copilarie.
Eu am fost vaccinata impotriva rujeolei acum 20 de ani, vaccin care oferea o protectie de vreo 10-15 ani, deci am iesit din aria de acoperire.Iar acum, insarcinata fiind stau si tremur cand aud un alt nou caz de rujeola la gradi gandindu-ma ca daca ai mei aduc virusul acasa si fac si eu acum rujeola, stiind ce complicatii poate sa provoace fatului .
Or din cate am inteles de la medic, odata facuta boala iti cam ofera imunitate pe viata.
Ca sa nu mai zic de frumoasele povesti spuse de medicul de familie cu pacientii care au facut rujeola la 25-30 de ani si complicatiile aparute, comparativ cu copiii mici care au facut aceeasi boala.
Mai mult , povestea medicul ca diferenta intre copiii vaccinati si cei nevaccinati este ca la cei din urma apare si eruptia in cazul rujeolei, iar la ceilalt doar semnele caracteristice bolii:rinoree, febra, tusea seaca care deranjeaza foarte tare(asta observase la cazurile care le avea sub supraveghere in acel moment.)
Ca sa nu zic ca m-am pricopsit cu toate, afara de eruptie, simptome care au dus la complicatii ale sarcinii, fiind chiar pe punctul de a pierde sarcina.
Si ca raspuns la intrebarea unei cititoare, eu chiar m-am bucurat cand copiii mei au facut varicela. I-am ingrijit la domiciliu asa cum trebuie si ...am scapat de una.(colega mea de servici facuse varicela la 34 de ani.Era disperata,statea numai in pat, nu putea nici sa manance si sa inghita nimic, o dureau toti muschii, era plina de bube, care ii provocau mancarime, avea o stare de rau general, facea febra mare 39-40- si cu totii cam stim ce inseamna atsea ptr un adult)
Pe celelalte le asteptam si nadajduim in mila lui Dumnezeu sa le trecem cu bine. Cu tratamentul potrivit, cu regimul potrivit, cu ingrjirea potrivita...
Apropo de rotavirus...toti trei copii au facut boala. Doar ca la prima fetita era foarte accentuata...vomita de 7-8ori pe noapte. Am dat fuga la spital, m-au internat cateva zile, ii dadeau sa bea ceai, apa si.... metacolpramid. Iar energica mea plangea toata ziua ca statea inchisa intr-un salon.
La urmatorii nu am mai facut la fel. Cand vomitau prima data, deja ii treceam pe regim: supa de morcovi, mucilagiu de orez, ceai de menta, biscuiti uscati.Ii tineam in casa . In o zi, doua ii puneam pe picioare. Iar pe masura ce cresteau tot mai rar faceau. Asadar, cu ajutorul lui Dumnezeu ne-am descurcat si fara vaccin, doar cu remedii de la natura.
|