View Single Post
Vechi 25.06.2012, 13:13:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
SUbscriu. Tocmai de aceea se numesc bolile copilariei ptr ca e bine sa se faca in copilarie.
Aiurea, se numesc asa pentru ca le faceau toti copii, nu ca e un lucru bun sa le faca.
Si destui nu scapau intregi din ele.
Te impaci cu gandul?

E frumos sa stai doar pe partea buna a povestii si sa vezi doar inconvenientele ei.

Lucrurile sunt f. simple: de cand cu vaccinarea incidenta cazurilor medicale severe legate de rujeola (si nu doar) a scazut considerabil.

Adica, luand situatia dinaintea vaccinarii, cand (aproape) TOTI copiii faceau boala si doar o mica parte din adulti, versus situatia post-vaccinala cand o mica parte din copii fac boala si poate ceva mai multi adulti, adunand si tragand linie, situatia este mult mai fericita.

Citat:
Eu am fost vaccinata impotriva rujeolei acum 20 de ani, vaccin care oferea o protectie de vreo 10-15 ani, deci am iesit din aria de acoperire.Iar acum, insarcinata fiind stau si tremur cand aud un alt nou caz de rujeola la gradi gandindu-ma ca daca ai mei aduc virusul acasa si fac si eu acum rujeola, stiind ce complicatii poate sa provoace fatului .
Vaccinul se poate repeta pentru prelungirea imunitatii.
Esti adult si poti sa te si feresti de contaminare.
Plus, mai exista un remediu.
"Unui pacient susceptibil expus, aflat într-o situație care contraindică utilizarea oricărui vaccin antirujeolic cu virus viu (vezi mai jos), trebuie să i se administreze MIG sau imunoglobulina serică 0,5 ml/kg i.m. (maxim 15 ml)."

Citat:
Ca sa nu mai zic de frumoasele povesti spuse de medicul de familie cu pacientii care au facut rujeola la 25-30 de ani si complicatiile aparute, comparativ cu copiii mici care au facut aceeasi boala.
Complicatiile pot aparea si la copii.
Mai ales cand e vorba de o epidemie.

Last edited by AlinB; 25.06.2012 at 13:23:31.
Reply With Quote