Multumesc de raspuns.
Acum inteleg mai bine reactia dvs. Aici nu se punea problema de a renunta la Dumnezeu sau la crestinism in favoarea budismului, ci se punea problema doar de a intelege budismul, si avand in vedere ca exista ceva asemanari intre cele doua, cea mai simpla cale pentru mine de a intelege budismul este aceea de a-l compara cu crestinismul pentru a vedea unde sunt asemanarile si unde sunt diferentele, si repet singurul scop fiind cel de a intelege budismul si nicidecum de a renunta la Dumnezeu si crestinism in favoarea budismului. Singura intrebare care se poate pune este daca avem voie sa studiem budismul. Raspunsul il da Apostolul Pavel in Tesaloniceni cap. 5:20-21 :
"Proorociile sa nu le dispretuiti. Toate sa le incercati; tineti ce este bine;"
Deci putem citi tot ceea ce vrem, si sa retinem ceea ce este bun, si bine-nteles tot apostolul spune ca nu toate ne sunt de folos.
Iar Apostolul Pavel a avut de-a face si cu oameni care nu credeau in inviere de exemplu, chair daca in ceva zei poate ca or fi crezut ei, si acestora Apostolul le zicea foarte franc: daca nu exista inviere si judecata, atunci aveau dreptate sa manance si sa bea si sa profite de viata cum vroiau, dar daca invierea mortilor nu exista pai si moartea lui Hristos ar fi fost zadarnica insa Hristos este inviat si asa vom fi inviati si noi cei ce credem in El. Nimeni nu credea pe ochi frumosi, fara argumente, si asa este pana in ziua de astazi. Pentru a convinge un budist de importanta credintei in Dumnezeu asa cum il inteleg crestinii (si trebuie sa recunoasteti ca nu este usor a intelege conceptul Trinitatii de exemplu, concept care a divizat lumea crestina pana astazi, impreuna cu altele bine-nteles!), deci pentru a-l putea convinge, trebuie cunoscuta credinta lui pentru a-i putea arata ceea ce ii lipseste. Ori eu exact asta am incercat sa aflu, pana unde se aseamana Budismul cu crestinismul si de unde este complet diferit, ce au si ce le lipseste.
Imi cer scuze daca s-a inteles altceva.
Last edited by Adrianna; 25.06.2012 at 14:33:55.
|