„Schimbarea schimbarii” lor, ce mare amăgire
În România de după momentul 89 și de după „mineriade” perpetua rocadă între eșaloane comuniste tolerate de josnicele înțelegeri ale țărilor în care „civilizația” duce la transformarea „bisericilor” în birturi sau case s-a săvârșit pe criteriul „schimbarea schimbării”.
Din 4 în 4 ani „clasa politică” a avut grijă ca rocada să poată fi săvârșită pe două criterii, unul fățarnic bazat pe demagogia „schimbarea schimbării” având ca ideologie amăgitoare „greaua moștenire de la cei ce au fost” ȘI altul de –o cruzime a cinismului mișeliei prin infestarea țării cu deznădejde, lehamite sau orbire la nivel electiv.
Uite că astfel am fost puși mereu să alegem la nivel de Cotroceni între doi comuniști iar la nivel de „clasă politică” fie între tagma traseiștilor fie între mereu acei comuniști „cu față umană” indiferent că a fost în plan local sau la nivel general.
Dacă duc mai departe argumentul pot susține că în fapt România nu votat ci a fost pusă înaintea unui vot inevitabil și atunci la ce bună ideea cu afinitățile elective?
Afinitatea electivă rămâne un ideal pentru cei care încă mai cred că sunt beneficiari ai democrației, o amăgire pentru activiștii care chiar cred în spoiala circară a „clasei politice” și cel mai grav aduce lehamintea unei majorități care chiar vrea „schimbarea schimbării” dar pe criterii de dreaptă socoteală și dreaptă rânduială.
Amăgirea vine să aducă o legitimitate falsă. Nu poți schimba schimbarea decât dacă întregul este curățat de plăgi. Nu ai cum să faci o schimbare doar de suprafață, nu ai cum să afirmi schimbarea formei păstrând același fond și nu ai izbutit schimbarea fără o mentalitate nouă fără metehne securisto –comuniste.
Un om vine și zice: „Vreau să schimb schimbarea”!
Același om însă este în strânsă legătură cu „schimbarea”, ba chiar a avut strânse legături, poate chiar convive cu „schimbarea” pe care vrea subit să o „schimbe”. În acest caz este amăgirea generică.
Același om nu ezită să mențină or să dezvolte relațiile cu traseiștii care la un moment dat vor și ei „schimbarea”, ei au vrut de mai multe ori și s-au adaptat și cu siguranță că vor vrea oricând interesul personal, financiar și de tagmă o cere. În acest caz este amăgirea concentrică.
Este foarte simplu să realizăm că de fapt nu este o „schimbare” ci doar o rocadă între unii și alții care în fapt conjuctural mai mult sau mai puțin evident sunt sub același acoperământ de interese. De fapt este mai bine spus „conservarea conservării” sub masca perfidă și frivolă a ideii de „schimbare a schimbării”.
Amăgirea mai vine și din perspectiva sumbră a falselor certuri între cel cu „schimbarea schimbării” și celălalt care anterior a fost adus de același val „schimbarea schimbării”. Ei se cunosc foarte bine, se atacă pe la punctele esențiale dar au grijă de numitorul comun acela al intereselor construite de până la momentul când se dă un nou start la rocadă. Interesele de bani, afaceri și personale conjugate nu trebuie să sufere prea mult fiindcă contextual acestea oricând se pot întâlni interdependent.
Și atunci ne întrebăm cum să fie posibilă „schimbarea schimbării” între cei care când au șezut la masă cu intermitențe la vedere și când șed la mese în toată vremea bine ascunși de ochii națiunii române?
Stă în democrație puterea de a extirpa acest cancer care istovește țara în întregul ei.
Astfel că să fim atenți și înțelepți. Flagelul este prezent peste tot în țară.
Atunci cei care ne tot amăgesc cu „schimbarea schimbării” ca rocadă și conservare nu vor mai controla alegerile și atunci noi alegătorii ne vom putea alege soluția unui bine românesc nu unui rău (travestit în „bine”) fabricat cu migală în laboratoarele lor și servit la rece ca singura soluție între un rău insuportabil de mic și alt rău extrem de mare…
|