View Single Post
Vechi 07.10.2007, 19:17:29
OvidiuO OvidiuO is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.08.2007
Implicit

Cum putem ierta pe aproapele ? Poate ca doar ni se pare ca a gresit, dar de fapt gandul nostru este rau ? Cum se vindeca aceasta rautate ?

Iaca asa: gandeste-te la raul tau. De ce vezi paiul din ochiul aproapelui, iar barna din ochiul tau n-o vezi ? Cand spune Mantuitorul asta, ne spune ca orice pacat al aproapelui nostru, oricat de grav ar fi, in comparatie cu pacatul nostru este un pai. Iar noi avem o barna. Oricat de curati am fi, daca vedem pacatul aproapelui, ne creste o "barna" in ochi. Asa ca cel care isi urmareste neputintele sale, isi vede neputintele sale si vrea sa dobandeasca iertare de la Dumnezeu, iubeste pe Dumnezeu, nu se mai ingrijeste de pacatele altora, ci se intoarce mai mult catre sine si catre Dumnezeu. Atunci problemele astea dispar. Eu, ce fac eu cu problemele mele ? Cum rezolv eu patima mea, cum rezolv mania mea ? Ce fac cu mine, ca sunt tulburat si suparat si maniat ? El poate ca a si uitat, dar eu ma lupt in mintea mea, il intorc pe toate partile: "De data asta, cand il intalnesc, chiar ii spun, ca nu se mai poate..." si asa mai departe. Asta arata cat de neputinciosi suntem. Starea asta, pe langa ce ne poate face aproapele, ca ne-a spus, ca ne-a suparat, este mult mai grava. Si eu, daca am boala asta, daca nu am scos barna din ochiul meu, ma apuc sa-l mustru pe aproapele meu: "N-ai facut bine cutare si cutare ?" Daca gandim asa, mai usor biruim gandurile rele din noi.
Reply With Quote