Vad multa tulburare aici. Imi spuneti ca roada Duhului Sfant este pacea si rabdarea si...
Nu am inteles care este concluzia la faptul ca un calugar ortodox (sau mai multi) l-au invocat pe Dumnezeu si in locul lui s-a prezentat diavolul. Concluzia care ar fi? Nu mai trebuie invocat Dumnezeu in Ortodoxie de frica sa nu apara diavolul in locul Lui Dumnezeu? Sau trebuie invocat Dumnezeu dar nu trebuie acceptat nici un raspuns de la El de frica sa nu fie diavolul cel care raspunde? Sau ce alta solutie ar fi? Ce solutie a dat Domnul Iisus pentru aceasta problema?
Nu prea am inteles contra-argumentul cu Benny Hill, ci observ ca sunt date contra-argumente de pomi cu roade rele la exemplele de pomi cu roade bune. Este ca si cum eu as spune ca intr-o clasa elevul X este un elev bun iar voi ati raspunde ca scoala acestui elev este de fapt un bar pentru ca elevul Y se da in spectacol rau de tot cine stie pe unde. Daca cineva ar dori sa va imite metoda, ar zice ca ortodocsii il invocam pe cel rau din moment ce calugarii ortodocsi (toti bine-nteles, generalizam identic) se roaga lui Dumnezeu si in locul Lui Dumnezeu apar diavolii. Deci ar putea trage concluzia ca in cazul asta in Ortodoxie nu exista Duhul Sfant.
Tocmai din cauza actiunii diavolilor in lume, domnul Iisus a spus sa ne uitam la roade pentru ca pomul rau (diavolul) nu poate face roade bune. Daca ar putea, pai atunci Domnul si-a racit gura degeaba sa ne invete cum sa il deosebim. Ori El tocmai in acest context ne-a invatat sa privim roadele. Deci daca dati exemple de oameni care se dau in spectacol cine stie pe unde, roadele vorbesc de la sine pentru aceia. Insa nu de acestia era vorba, ci exact de opusul, de cei care au roadele Duhului Sfant. Si aceste roade le cautam in Ortodoxia recenta, vazandu-le la altii, si slava Domnului ca macar unii au inteles si mi-au dat marturii, si aceste marturii mi-au adus multa bucurie si pace. Altii insa fac multa tulburare...
Pacea Domnului sa fie si cu voi!
|