Frumoasa povestire :)
Ce parere aveti, cei care mostenesc Imparatia Cerurilor, au un rol deosebit fata de ceilalti in planul lui Dumnezeu sau nu?
Sufletele care merg in Imparatia cerurilor (adica sfintii) o fac imediat dupa moartea trupeasca, inainte de Invierea in trup promisa la a doua venire a Domnului. Domnul Iisus le-a promis apostolilor ca le pregateste loc in Imparatie si vine si ii ia. Iar despre acestia care merg in Imparatia Cerurilor, adica cei cred in El si fac voia Tatalui Ceresc, Domnul a invatat ca vor merge de la moarte la viata fara Judecata.
Deci judecata din Matei capitolul 25 care se va face la a doua venire a Domnului, dupa invierea in trup promisa, nu se poate referi la acesti sfinti, ci se refera tocmai la ceilalti. La aceasta Judecata, oamenii sunt mirati sa il auda pe Hristos zicand sa treaca la stanga sau la dreapta Lui pentru ca (nu) i-au dat sa manance, sa bea etc., ei nu stiu cand anume au facut sau nu au facut acestea tocmai pentru ca nu il cunosc pe Hristos. Crestinii insa stiu, chiar daca nu s-au numarat in ceata Sfintilor, orice crestin care a citit Biblia sau a fost la biserica stie. Cei din Matei 25 insa nu stiu, deci nu este vorba tocmai despre acesti budisti si altii despre care vorbeste Ap. Pavel ca vor fi mantuiti daca isi respecta legea firii lor?
Iar crestinii care au cunoscut Cuvantul Domnului dar nu l-au facut si deci nu se afla in ceata sfintilor si care nu se afla nici printre cei mirati sa auda ca nu l-au hranit pe Hristos, nu vor fi ei cel mai aspru judecati cu acele cuvinte grele ale Domnului de "plecati de la Mine cei ce ati lucrat faradelegea?" (parafrazat din memorie)...
Sunt multi crestini care judeca aspru pe cei din alte religii, insa crestinii care nu ajung in ceata sfintilor la plecarea din aceasta viata, vor avea parte de Judecata cea mai aspra conform Bibliei, mai aspra decat a celor pe care ii judeca... Sau cum scrie in alta parte in Biblie: si greseala din nestiinta se pedepseste dar mai putin decat greseala facuta cu buna-stiinta...
Deci a merge pe Calea aratata de Domnul nu este doar un dar ci si o mare raspundere, de aceea ma intreb daca nu cumva misiunea acestor sfinti nu este una mai mare decat "simpla" lor mantuire...
Multumesc de raspunsuri.
Last edited by Adrianna; 27.06.2012 at 23:17:11.
|