Ciudate vremuri...
Barbierii se pricep la fotbal, taximetristii la psihoterapie, babele la talcuit Scriptura, femeile la mustati si barbatii la dantele, iar colac peste pupaza preotii sunt mesteri in politica, in economie, in horticultura si-n cultura. Fiecare se crede mai dihai decat cel din breasla. Ca, deh, romanu e dastept foc, bun la toate, nimeni nu-i ca el sub soare...
Ce babilonie! Toti se pricep (in mintea lor) la toate, dar nu stiu de ce, imi pare ca lucrurile (cum s-o explica asta?) merg tot mai prost... Saracie, violenta, crime, abuzuri, boli, haos, toate de-a valma...
Iaca visez si eu, ca ma lupta insomnia, o lume romaneasca in care barbierul sa barbiereasca, taximetristul sa-si duca clientul la destinatie, babele sa-si vada de ale lor iar preotii sa spovedeasca, sa boteze, sa re-evanghelizeze si sa catehizeze un popor care a uitat de Evanghelie, sa tina posturile si sa fie model de viata induhovnicita (daca nu visez prea mult, sa faca aceasta impreuna cu preoteasa si copiii, ca asa se cuvine). Si sa mai lase politica si alte cestiuni lumesti in treaba lumii.
Visez...
Si totusi, inca, zic: Doamne, miluieste-ne! Poate, poate, s-o indura Bunul Dumnezeu si de noi.
Last edited by ioan cezar; 29.06.2012 at 01:48:29.
|