View Single Post
Vechi 29.06.2012, 17:04:29
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu am pus nici un cuvant in plus.
Uita-te mai sus, am subliniat exact ceea ce tu ai scris.
Daca vroiai sa scrii altceva..
Deci, nu am spus ca tine de virtutea mea, nici ca "aia" sunt asa si pe dincolo. Am vorbit doar de felul in care este privita de ei impartasania, ca ceva in fata caruia nu e obligatoriu sa vii cu frica si cu curatie. Ma rog, sa trecem peste...

Citat:
Din pacate, chiar si cu jocul asta de cuvinte, tot la simbol ramanem.
Asta este problema cand comunicam cu cuvinte; riscam sa vorbim despre acelasi lucru in termeni diferiti. As vrea sa iti pot transmite ideea mea fara cuvinte, asa cum o fac cei care nu mai sunt in trup, si cred ca nu vei mai spune ca e diferit de a ta.

Citat:
Apropo, de unde stii ca si cand primest iertare si tie cine iti da "oprire"?
Oprirea si iertarea sunt facute uneori de oamenii lui Dumnezeu carora te marturisesti, iar alteori de Dumnezeu direct (iertarea) si de constiinta fiecaruia (oprirea). Depinde cat de bine stie fiecare sa isi vada pacatul.
Citat:
Pai explica-mi si mie cum e important acest aspect si cum virtutea lui afecteaza..ce, in afara de el insusi?
Un om al lui Dumnezeu care a avut o ungere deosebita, dar s-a indepartat de Dumnezeu pacatuind, si Dumnezeu se va indeparta de el si nu il va mai insoti. Astfel, rugaciunea pe care o va rosti in timp ce "binecuvinteaza" painea si vinul va fi doar o uraciune si nu va fi ascultata. Ba chiar poate aduce blestem asupra painii prin faptul ca el este un blestemat, si toti sa se impartaseasca cu acest blestem.
Am vorbit de o situatie extrema, exista diferite grade de binecuvantare si blestem...
Citat:
Eu inteleg prin simbol o materie care difera in orice sens fizic sau chiar parafizic de realitatea care o reprezinta, singura legatura fiind o idee, o atitudine mentala.
Se pare ca cei ce folosesc termenul "simbol" pentru impartasanie inteleg prin asta un corespondent vizibil pentru ceea ce exista in planul invizibil, ceva vizibil prin care ne putem raporta la realitatea din planul invizibil. Cu alte cuvinte, Hristos este prezent in acea paine, desi painea, analizata la microscop, tot paine este.
Insa sunt destui care cred ca impartasania este un simbol pur si simplu.
Citat:
PS.3 In ce context mai exact te-ai impartasit la ortodocsi daca inteleg bine?
Cand eram ortodoxa.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote