Citat:
În prealabil postat de kikyo_ea
Am cateva intrebari pentru Florin... De ce te.ai alaturat acestei religii? Oare nu pentru ca vrei sa auzi doar parti bune si frumoase? Ti.ai pus vreodata problema asa: Daca exista judecata, daca acest Dumnezeu al crestinilor ma va judeca si pe mine la un moment? Ce raspuns vei da inaintea Dreptului Judecator? Dombul nostru Iisus Hristos ne-a avertizat cu privire la aceste cugetari si asazise religii exact in acest mod : ca vor spune lucruri placute urechilor si vor departa de Adevar... Ma tot gandesc la.sufletul tau Florin... nu stiu cum sa te ajut sa vezi ca esti in intuneric...
|
Nu am renuntat la ortodoxie.
In opinia mea nu exista nicio contradictie intre ortodoxie si budism, in pofida unei terminologii care pare antagonica.
Budismul mi-a largit perspectiva si mi-a oferit instrumentul logic de analiza a trairilor mistice.
Pentru ca lucrul in gradina Lui Dumnezeu se face in primul rand cu
mintea cea care aprinde focul inimii prin cugetare, contemplatie si rugaciune.
Dragostea in budism nu este limitata la fiinta umana, ci este in mod necesar extinsa la orice forma de viata. Este ca un foc care intra in fiecare ungher de realitate, care imbratiseaza cu tandrete si ardoare fiecare fiinta indiferent de nivelul de evolutie sau segregare conceptuala.
Intelesul corect al invataturilor budiste sunt straine crestinului informat superficial despre aceasta forma de religie si suficient cu propriile silogisme.
Nu vreau sa minimalizez trairea crestina, care functie de puterea credintei si puritatea evlaviei poate fi infinit mai profunda decat cea a unui exeget budist.