View Single Post
Vechi 30.06.2012, 13:14:49
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Sunt absolut de acord că preoții nu ar trebui să țină discursuri politice, culturale șamd, însă nu cred că acesta este un fenomen de masă în România. Poate greșesc.
Ceea ce putem noi face este, așa cum s-a mai spus, să ne rugăm ca preoții să ne învețe cuvântul lui Dumnezeu, să nu fim în înșelare... Și să nu mai acuzăm atât...

Pentru mine a rămas deschisă partea cu sfaturile primite de la preot, care, de multe ori, sunt sfaturi concrete la situații concrete de viață, ceea ce le face, pentru unii, să pară că depășesc aria de acțiune a preotului. Cred că unii dintre noi avem nevoie de asemenea sfaturi atunci când discernământul nostru, sau experiența noastră de viață nu ne ajută suficient în clarificarea situației. Desigur, există și alți specialiști la care putem apela, în funcție de natura problemei, este bine să ne informăm și să analizăm situația prin prisma minții și a sufletului nostru, dar de câte ori nu avem nevoie de un cuvânt care să încline balanța spre una din părți?

Da, sora, ati vorbit cumpatat si, zic eu, cu intelepciune. Avem in experienta concreta astfel de situatii cand sfintitii slujitori ne ajuta sa trecem peste incercari grele si ispite mari. Bine faceti ca ati reamintit aceasta. Va multumesc!
Pe mine ma ia uneori valul indignarii cam prea tare... E greseala mea si regret ca nu-mi tin caii in frau.
Inca o data, multumiri pentru blanda dojana...:)
Sa va lumineze Domnul si Maicuta sa va ocroteasca pururea! AMIN+
Reply With Quote