View Single Post
Vechi 01.07.2012, 16:25:53
vasilik's Avatar
vasilik vasilik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.02.2008
Locație: Piatra Neamt
Religia: Ortodox
Implicit

Rugaciune a Sfantului Efrem pentru izbavirea din dependenta de droguri

Am aflat, Sfinte Parinte Efrem, ca prin lucrarea cea tainica a dragostei si rugaciunilor tale, multe suflete au fost izbavite de amarnica dependenta a drogurilor si cunoscand si eu aceasta cumplita indulcire a mortii, vin catre tine, inainte de a se ruina cu totul viata mea. Stiu ca nu-ti este deloc strain ceea ce simte si traieste un drogat, caci altfel n-ai fi atat de grabnic ajutator in izbavirea din aceasta cumplita robie. Chipul mortii, al placerii si al indulcirii nebune este tainuit in aceasta patima si de aceea ea sarbe toata puterea si vointa omeneasca. Cei prinsi in ghearele ei se vestejesc ca iarba taiata, fiind cositi de moartea ce le ranjeste cu fiecare frog luat. Iar viata lor se face asemenea unei prapastii care se adanceste tot mai mult. Intinde mana ta si mie, Sfinte Mare Mucenice Efrem, si ma scoate dintru aceasta gropnita a iadului daruindu-mi har, putere, statornicie si luminare a mintii si a inimii. Randuieste cele ale vietii mele in asa fel, incat sa fie pe deplin folositoare apropierii si impartasirii de dragostea lui Dumnezeu. Miluieste-ma si pe mine, Preacuvioase Mucenice, ca tu insuti rupand lantul impatimirii de droguri sa-mi redobandesc sanatatea sufletului si a trupului si sa ma invrednicesc sa gust cu vrednicie din Trupul si Sangele Mantuitorului, iar tie sa iti graiesc: Bucura-te, Sfinte Efrem, putere dumnezeiasca ce starpesti lucrarea cea intunecata a mortii si a diavolului!