View Single Post
Vechi 01.07.2012, 18:08:48
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de euroloser Vezi mesajul
Vorbeam despre origini, adica odata cu crestinarea geto-dacilor. Cine i-a binecuvantat atunci ?
Si daca atunci nu i-a binecuvantat nimeni de ce trebuie astazi ?

In al doilea rand spui ca BO este biserica lui Hristos. De ce nu s-a numit ca atare si se numeste Ortodoxa? Adica dreapta-slavire ? Aici e o contradictie, zic eu.
Nu cred ca am inteles foarte bine, dar am sa raspund la ce am inteles.
1. Geto-dacii au fost crestinati in doua feluri (sa le zicem asa). O parte din ei, cei din Dobrogea au primit cuvantul Evangheliei de la Sf Ap Andrei care le-a randuit episcopi si preoti. Preotii raspundeau in fata episcopilor, iar episcopii in fata Apostolilor. Veti intreba, bine, dar cum comunicau? Pai cand aparea o abatere de care Apostolii aflau trimiteau corectii, fie prin epistole, fie personal, fie (poate) prin altii reprezentanti. Ierarhia a existat mereu. A si o completare, toti raspundeu in fata Sinodului.

2. Biserica lui Hristos se numeste Biserica lui Hristos, iar membrii ei se numesc crestinii. Dar, in mod abuziv, si celelalte confesiunii isi aroga denumirea de crestinii, asa ca pentru a ne diferentia ne numim si ortodocsi.

PS: Pentru ca e posibil sa nu fi inteles foarte bine prima parte, poti detalia si explica?