View Single Post
Vechi 01.07.2012, 18:17:17
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de euroloser Vezi mesajul
1. Faptul ca eu cred in Hristos nu ma va determina niciodata sa ajung sa cred in ceea ce au facut oamenii;
2. Zona IT o cunosc mai bine decat ai impresia

Addendum: Polemica asta se datoreaza unui singur fapt. Cei care au o pozitie contrara celor doi preoti considera ca in credinta trebuie ca pe linga credinta in Hristos trebuie sa crezi fara echivoc si in ceea ce au adaugat oamenii de la anul 102 pana acum. Eu cu asta nu sunt de acord ...
E simplu, in cazul in care crezi in Hristos crezi si in adevarul celor spuse de Hristos. Daca e asa, cum Hristos spune ca Biserica Sa nu va fi biruita nici de portile iadului inseamna ca acesta va exista si sa pastra invataturile Sale asa cum le-a lasat El pana la sfarsitul veacului neintrerupt. Adica trebuie sa existe o Biserica si acesta sa marturiseasca adevarul. Daca nu e cea ortodoxa, care e?
In plus daca oamenii au crezut in Iisus si in mesajul Sau, incepand cu Apostolii si continuand cu ucenicii lor, nu e absurd sa crezi ca acestia au deformat mesajul si l-au alterat? E evident ca au existat si astfel de cazuri, dar daca Hristos era Dumnezeu nu inseamna ca ar fi avut grija ca totusi unii (preferabil cei mai multi) sa pastreze mesajul sau in forma originala. Si aici imi veti spune: dar ortodocsii nu sunt cei mai multi. Nu, nu sunt. Dar daca unii, multi, din mandrie, s-au departat de invatatura Bisericii nici nu putea, respectandu-le libertatea, Hristos sa ii tina cu forta. Si iar e improbabil sa fi tinut invatatura un numar extrem de restrans (care ar putea fi nici nu stim) pentru ca astfel nu s-ar mai da ocazia multora sa aiba acces la invatatura si la mantuire.