View Single Post
Vechi 01.07.2012, 22:43:48
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Nu cunosc toate amanuntele, ce a facut domnul Casian Pantelica de a fost caterisit sau ce au facut altii ajunsi in aceeasi situatie, insa am o problema cu cei care continua sa foloseasca titulatura de preot dupa raspopire, continuand sa „slujeasca”, ceea ce este un abuz , o dezinformare si o lipsa de caracter. Isi poate spune predicator, lider spiritual, insa nu sa imbrace haina preoteasca si sa administreze Sfintele Taine. De asemenea, domnul Pantelica , daca are vocatie de preot slujitor care voieste binele comunitatii, n-ar fi trebuit sa sustina si sa incurajeze actiunile de baricadare a oamenilor in biserica si de renegare a preotului trimis sa slujeasca comunitatea, ci sa indemne oamenii la cumpatare si pastrarea echilibrului, pana isi rezolva problemele personale cu Episcopia. A facut domnul Pantelica asta? Nu, din contra si-a infintat propria asociatie religioasa, numita biserica Reviga, ingrosand numarul sectelor de pe piata romaneasca, rupand oamenii de Biserica.

p.s acum doua saptamani l-am auzit pe domnul Casian spunand ca el are infintata o asociatie religioasa pe care o conduce/slujeste ca "preot". Pana la urma oricine isi poate face una, adunand adepti, de aceea ma mir ca cineva a spus ca el este preot hirotonisit in Biserica Ortodoxa Romana din Ucraina si ma intreb cand s-a intamplat asta? Acum 2 saptamni nu era preot si mi se pare incredibil, chiar un non-sens ca un preot caterisit de o biserica particulara a Bisericii Ortodoxa, cum e BOR, sa fie hirotonisit tot in cadrul Bisericii Ortodoxe.

Last edited by ioanna; 01.07.2012 at 23:15:55.