Citat:
Īn prealabil postat de luminitapreda
Tie iti place cum a ajuns lumea asta ca urmare a ingaduintei exagerate cu privire la rau?Si pana la urma ce vrei sa spui mai exact cu raspunsul tau? Lasa teoria, vorbim de practica. Tu te mai uiti si in jurul tau sau numai in carti?
|
Stimate domnule>cele spuse de dvs pot fi o surpriza doar pentru dvs.Sfanta Scriptura descrie imaginea lumii spre finalul istoriei.Adica am fost preveniti atat cu privire la motivatia si starea lumii cat si cu privire la intelegerea si abordarea practica a acestui aspect de catre credincios si asta pentru a se evita,printre altele, eventualele tendinte de a reveni la abordari iudaice(aspect cu privire la care Sfantul Apostol Pavel,de exemplu,s-a opus cu tarie si va las,in acest sens, intreaga placere sa-i verificati argumentatia) ce eludeaza invatatura Mantuitorului.
Ideile dvs teologice sunt o catastrofa(,,Banuiesc ca fraza cu "cine e fara de pacat sa dea primul cu piatra" a fost adaugata mai tarziu si pusa in gura lui Iisus, ca sa fie iubit de desfranate"),denota o grava necunostere a teologiei crestine(,,Am convingerea ferma ca in prezent numai Legea lui Moise aplicata ar putea imblanzi oamenii, care sunt fiare. Iar fiarele nu pot fi disciplinate decat cu frica&as vrea sa termine Dumnezeu si cu mine daca este nevoie pentru ca societatea viitorului sa fie una perfect morala)iar interpretarile pe care le dati(,,S-a indus ideea falsa ca Dumnezeu iubeste mai mult desfranatele si talharii decat oamenii onesti, cinstiti, meticulosi, perfectionisti,morali")sunt atat de straine(in sensul unei intelegeri lejer deformata a textului biblic)de spiritul Evangheliei incat nu va pot dori decat succes in aplicarea Legii si doar a ei.
Acest lucru se intimpla intrucat abordarea dvs arunca invatatura lui Hristos,ca si cum ar fi esuat,intr-o forma de legalism izolat de lucrarea Sa mantuitoare si intr-o forma de retributie morala aparent justitiara,similara ca si abordare cu un segment obtuz al gandirii iudaice din perioada preexilica si nu numai(ca sa va clarific si la ce m-am referit si sa nu fiti nevoit sa mai dati,proletar,cu bata-n carti pt vina de a nu capitula in fata realitatii imediate).
Iom Kipur ! :)