View Single Post
Vechi 02.07.2012, 21:43:55
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Ați avut vreodată gîndul că Dumnezeu v-a chemat pe acest pămînt, în această viață, cu un anumit scop particular? Evident că toți trebuie să țintim mîntuirea, dar pentru a ajunge foarte aproape de Hristos, trebuie să facem dovada iubirii semenilor, ajutîndu-i în diverse moduri. Poate că mai nimerit ar fi să întreb așa: ați simțit că veți avea în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat o anumită misiune specială, ajutîndu-i pe ceilalți cu ceva anume?
Pai asa ar si trebui sa avem:o chemare generala ,care sa fie aceiasi pentru toti,dar si diferite 'meniri' particulare,pentru a sluji oamenilor concreti din juru nostru.
Cred ca toti am simtit aceasta ,ca un anumit loc sau situatie ni se potriveste.
De ce? Pentru ca totul se potriveste cu totul ,si Dumnezeu e toate in toti.
Dumnezeu e la fel de slavit si in dogmele inalte despre mantuire, dar si in viata noastra concreta ,indiferent daca suntem sau nu credinciosi. Caci fiecare constata in propria sa viata ,ca nu e singur,ca e util celorlalti ,ca depinde de ceilalti,si ca toti suntem in interdependenta unii de altii. Si chiar daca ar nega credinta in Dumnezeu, armonia si interpdependenta aceasta dintre oameni ,nici cel mai inversunat ateu nu o poate nega.
Astfel dar , slujindu ne unii pe altii ,credinta in Dumnezeul cel Viu se impune ,si celor nedusi la biserica, prin puterea iubirii. Singura diferenta e ca cei necredinciosi nu stiu de unde vine, iar cei credinciosi cunosc numele Domnului
Reply With Quote