Intradevar, avem datoria sa-i ajutam pe toti oamenii aflati in nevoie, indiferent de religia lor, dar sa nu uitam ca trebuie sa ne aparam credinta. Cati sectari cunoasteti voi care au trecut la ortodoxie? Foarte putini, cativa. Dar ortodocsi care au trecut la ei? Multi, foarte multi. Cunosc sate din care un sfert au trecut la adventisti. Cati dintre noi pot sa-si apere credinta cu citate din Biblie aratandu-le macar ortodocsilor ce sunt pe cale sa-si lepede credinta, adevarul ortodoxiei. Daca ati citit din "Calauza in credinta Ortodoxa" a parintelui Cleopa e bine, ca macar poate stiti sa explicati cu citate din Biblie de ce cinstim noi crucea, icoanele, Sfintii, pe Maica Domnului.
Eu nu am zis niciodata ca "eu ma voi mantui si tu NU pentru ca esti alta religie!.", e o exagerare. Iata ce spune Sf. Ap. Pavel:"Caci cuvantul Crucii pentru cei ce pier, e nebunie, iar pentru noi cei ce ne mantuim e puterea lui Dumnezeu."(1 Cor. 1,18) Observati ca se foloseste prezentul "cei ce pier" dar inca n-au pierit, pana la moarte au timp sa se intoarca la ortodoxie, iar pentru "noi cei ce ne mantuim" inca nu suntem mantuiti, ci abia la Judecata vom vedea. Deci, avem datoria de a ne apara credinta si a o marturisi cu citate deoarece poate cuvantul nostru spus cu blandete, rodeste si apoi daca nu-l primesc, la Judecata ei nu vor putea sa-L acuze pe Dumnezeu ca nu le-a trimis oameni sa-i invete Adevarul Ortodoxiei.
|