View Single Post
Vechi 04.07.2012, 15:48:21
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adimirea Vezi mesajul
Eu n-am inteles ce ai zis aici, daca erai ironic sau nu, asa ca nu stiu cum sa iau totul. Oricum repet, barbatia adevarata n-are nimic de a face cu a fi "rau", indiferent ce o insemna asta. Un barbat este curajos, puternic, loial, fidel, un sprijin pentru cei mai slabi ca el, in general barbatia ar trebui asociata cu virtutile; iar un asa zis baiat rau este exact opusul unui barbat, este o carpa de fapt.

Iar atractia unei fete fata de un asemenea specimen nu mi-o pot explica decat prin labilitate psihica...
Labilitatea psihica e la fel de subiectiva ca si motivul acelei fete de a se simti atrasa de astfel de indivizi. Mie nu-mi plac de fel manelele si imi pare rau ca uneori am mai ras sau am ironizat in cercuri mai restranse anumite versuri pe care le auzeam fara sa vreau de dincolo de gardul vecinilor... In loc sa spun "Doamne, iarta-ne ca suntem pacatosi", intram cu zambetul pe buze in casa si cantam familiei: "Nu ma lasa, nu ma lasa, iubiiiireeeaaa meaaa, mai, mai..." Omul e supus greselii, nu e perfect, ci perfectibil. In orice pacatos de astazi, poate fi un potential martir sau mucenic al lui Hristos. Noi nu avem de unde sti si nu trebuie sa judecam.
Stiu, pentru marea majoritate a fetelor tinere, baiatul trebuie sa fie oleaca "jmeker". Pentru cele mai trecute, in general, asa cum spuneam, se pune problema asigurarii unui viitor, chiar daca este putin incert si cu riscuri majore. Daca omu' are "tzoale" de firma, masina tare, bani pe el, ce mai conteaza ca e "necitit", injura birjereste, se enerveaza usor si mai scapa cate-o "laba" sau "un shut in fund"... In adancul sufletului lui e un om bun, fiindca face cadouri scumpe si... ne iubeste. Ca va veni o zi cand ne va iubi de la Jilava... si asta e adevarat, dar tocmai in asta sta pulsul vietii... N-ai timp sa te plictisesti, dom'ne...
Nu mi-o lua in nume de rau. Daca ai sti de cate ori in tineretile mele eram inconjurat de fete doar asa, ca sa aiba cine le scoate la strand sau la discoteca si daca ai sti de cate ori am fost curtat de mamici pentru fetele lor... Dar pe de o parte, eu eram (in acele cazuri) "mantaua de vreme rea", iar pe de alta parte, orice-ar fi fost, eu nu eram "de vanzare"...
Trebuie sa ai rabdare. Cand va veni clipa, Dumnezeu ti-o va scoate in cale exact pe cea care sa aprecieze sufletul tau la justa lui valoare. Ai incredere; Dumnezeu nu tradeaza niciodata. Crede-ma!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote