View Single Post
Vechi 05.07.2012, 02:12:44
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adimirea Vezi mesajul
Reformulat si exprimat mai sintetic, as zice ca din pacate modelul crestin al barbatului sau al femeii nu cred ca mai sunt asa de unanim acceptate de o societate din ce in ce mai pacatoasa si vulgara, unde altele incep sa fie standardele "normale"...
Ai dreptate, societatea promoveaza opusul modelului crestin, dar omul e pus in fata unei alegeri: cu lumea sau cu Hristos. Caci daca societatea este pacatoasa si vulgara, este recomandat ca omul sa nu se lase modelat de non-valorile impuse de ea.

Citat:
Cred ca daca s-ar face un sondaj de opinie despre ce inseamna sa fii un "barbat adevarat" raspunsurile ne-ar putea soca. Daca la fete se mai accepta cumintenia si bunatatea, blandetea, etc, ei bine, presiunea pe un baiat este mult mai mare spre a fi un nesimtit, idiot, golan, etc, asta i se cere de la societate, unii ar putea spune ca exagerez insa am simtit aceasta presiune toata adolescenta si tineretea ( vorbesc de parca acum la 28 de ani as fi un mos :)) ); iar in ziua de azi fata de atunci cand am facut eu liceul, lucrurile sunt si mai rele.
Barbat adevarat nu ar trebui sa aibe nimic de-a face cu: betiv, curvar, prost, animalic, si asa mai departe. Din pacate tind sa cred ca pentru multi, cam are...
Asa este, dar acum depinde si mediul in care un om este nevoit sau alege de buna voie sa traiasca. Spunand mediu, ma gandesc si la anturaj, calitatea prietenilor, valorile si perceptia lor asupra vietii.

Citat:
Am auzit de prea multe ori aceste idei ca sa fie o simpla exagerare din partea mea.
Sunt sigur ca toti stiu despre ce vorbesc, si despre au auzit de "Mie imi plac baietii rai, este ceva fascinant la ei, <inserati stupizenii de femei complexate aici>"
Am inteles perfect ceea ce ai dorit sa spui. Din fericire mai sunt si oameni normali, fete care stiu ce vor si cum trebuie sa fie un barbat adevarat (diferit total de baiatul rau). Acest gen de baieti se aseamana cu manelele, multi sunt incantati de ele, danseasa pe ritmul si versurile (vai!!!) lor, dar asta nu inseamna ca nu mai sunt oameni care stiu ce este muzica adevarata. Si pe manele danseaza multe domnisoare si doamne, dar nu putem sa spunem ca manelele sunt reprezentative pentru toate fetele ci doar pentru o anumita categorie, cam asa vad eu atractia si fata de baietii rai.
Reply With Quote