Citat:
În prealabil postat de Adrianna
eu personal gasesc ca preotii si calugarii ortodocsi au fete mai putin senine ca multi dintre cei catolici.
|
Sunt in asentimentul dvs.
Nu confundam medicul cu medicina. Sunt medici care au cimitirele lor si sunt medici care au satele lor. Asa este si cu preotia...
Totusi fete ortodoxe precum cele ale: Sfantului Serafim de Sarov, Sfantul Simeon Noul Teolog, sau precum cea din imagina de mai jos a staretului Serghie... sunt elocvente pentru spiritualitatea ortodoxa pe cele mai intalte trepte ale iluminarii si indumnezeirii:
http://www.sophia.ro/Tine-candela-in...-ro-291-o9.htm
Citat:
În prealabil postat de Adrianna
Eu nu am observat ca (neo)protestantii sa aiba alta Evanghelie ci dimpotriva, am observat ca ei vor sa respecte cuvintele apostolului de a nu adauga nimic Evangheliei, fiind catalogati "Sola Scriptura", chiar daca in realitate nicaieri nu exista cu adevarat Sola Scriptura, dar ei sunt cel mai aproape de acest concept.
|
Din nefericire teologia protestanta care s-a ridicat impotriva abuzurilor Bisericii Romano-Catolice a inlocuit fundamentalismul "infailibilitatatii papale" cu fundamentalismul "sola scriptura". Cultele neoprotestante au preluat aceasta orientare.
Ca acesta conceptie de "ghidare" duhovniceasca numita "sola scriptura" este departe de scopul propus acela de a asigura unitatea oamenilor cu Dumnezeu in iubirea evangheliei (si dimpotriva asigura faramitare teologica), este multitudinea de culte crestine care apar si dispar "ca ciupercile dupa ploaie" fara a avea o teologie consistenta capabila sa confere omului ajutor si calauza spre indumnezeire cu ajutorul harului Duhului Sfant.
Personal nu contest ca exista persone adepte ale cultelor neoprotestante care au atins un grad inalt de despatimire... insa nu cunosc si nu am auzit de iluminare, si indumnezeire (dovedite inechivoc prin roadele acestor stari duhovnicesti ale omului).