Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Folisind reperul temporal al ceasornicelor Sfintilor Apostoli: Iacov, Ioan Si Petru, care marcau evenimentele ce se petreceau pe munntele Tabor la "schimbarea la fata" A lui Hristos Iisus, trupul lui Moise in ce locatie (precizata prin coorodonate spatiale) se afla? In mormantul in care a fost pus cand a murit (caci stim ca Moise a murit si a fost ingropat) sau Moise se afla viu(inviat) langa Sfantul Ilie Tesviteanul stand de vorba cu Hristos Iisus? Este evident ca potrivit ceasornicului personal al lui Moise, nu putea fi in acelasi timp in locatii spatiale diferite (in mormat) si pe muntele Tabor, deci in cazul obiectului material (trupul lui Moise) nu se poate vorbi de bilocatie di perspectiva timpului masurat de ceasornicul personal al lui Moise.
|
Subiectul fiind de dogmatica se poate discuta si despre acest subiect, dupa parerea mea. Discutia despre moise am mai avut-o cu adventistii care sustineau ca sufletul moare si Moise a fost inviat.
Eu nu vad nimic ce tine de bilocatie aici. Si nu e doar un singur argument. In primul rand nde se spune ca Moise era cu trupul? Cand se arata un sfant cuiva nu are si trupul, trupul e in mormant. Oricum sufletul lui Moise nu se afla si in mormant.
In al doilea rand, la Iuda 9 scrie: "Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise..." Deci e posibil ca Moise sa fi plecat cu trupul sau sa il fi primit dupa aceea. Chiar dl. Mihnea, daca nu ma insel, spunea aceasta.
In toate cazurile, oricum nu e vorba de bilocatie. Si am mai spus, interpreatrea aceasta cu alta realitate decat cea existenta tine de conceptiile hinduse/budiste, in care lumea nu e cea pe care o vedem, fiecare traieste intr-o realitate proprie. Si mi-am exprimat parerea ca Einstein chiar asta a incercat sa faca, sa transpuna panteismul hindus in stiinta. Nu e ceva nou in acea epoca, in 1875 se infiinta societatea Teosofica, fondatoarea era o femeie ce fusese in Tibet si adusese conceptiile in vest. Rudolf Steiner, un membru al acestei societati din spatiul german a tinut conferinte chiar si al Sibiu in 1889. Acesta in 1913 se desparte de Societatea Teozofica, nemultumit de pondeera prea mare a conceptiilor orientale. Si ce face in continuare? In cadrul societatii infiinate, antroposofice, cauta sa puna pe baze stiintifice fenomenele din ocultism. Pare ceva cunoscut.