View Single Post
Vechi 05.07.2012, 21:11:58
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Vreau să spun exact ce am spus: principiul biblic atât vechi testamentar (Avacum 2,4), cât și noutestamentar (Evrei 10,38). Ai ceva împotriva acestui concept? Mai susții că este "fals"?
"Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-l mântuiască?
15. Dacă un frate sau o soră sunt goi și lipsiți de hrana cea de toate zilele,
16. Și cineva dintre voi le-ar zice: Mergeți în pace! Încălziți-vă și vă săturați, dar nu le dați cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul?
17. Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși." Ep.Iacov 2: 14-17

"41. Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui.
42. Căci flămând am fost și nu Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și nu Mi-ați dat să beau;
43. Străin am fost și nu M-ați primit; gol, și nu M-ați îmbrăcat; bolnav și în temniță, și nu M-ați cercetat.
44. Atunci vor răspunde și ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniță și nu Ți-am slujit?
45. El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu ați făcut unuia dintre acești prea mici, nici Mie nu Mi-ați făcut.
46. Și vor merge aceștia la osândă veșnică, iar drepții la viață veșnică." Matei 25, 41-46

Deci , conceptul de "mantuire doar cu credinta" este FALS !!
Pot sa fiu cel mai evlavios : sa ma rog , sa cant in fanfara a.z.s. "slavindu-l pe dumnezeu" (ca tot vorbeam de asta) ; daca nu fac si fapte - este ca si cum nu am facut nimic.