Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Vreau să spun exact ce am spus: principiul biblic atât vechi testamentar (Avacum 2,4), cât și noutestamentar (Evrei 10,38). Ai ceva împotriva acestui concept? Mai susții că este "fals"?
|
"Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-l mântuiască?
15. Dacă un frate sau o soră sunt goi și lipsiți de hrana cea de toate zilele,
16. Și cineva dintre voi le-ar zice: Mergeți în pace! Încălziți-vă și vă săturați, dar nu le dați cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul?
17. Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși." Ep.Iacov 2: 14-17
"41. Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui.
42. Căci flămând am fost și nu Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și nu Mi-ați dat să beau;
43. Străin am fost și nu M-ați primit; gol, și nu M-ați îmbrăcat; bolnav și în temniță, și nu M-ați cercetat.
44. Atunci vor răspunde și ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniță și nu Ți-am slujit?
45. El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu ați făcut unuia dintre acești prea mici, nici Mie nu Mi-ați făcut.
46. Și vor merge aceștia la osândă veșnică, iar drepții la viață veșnică." Matei 25, 41-46
Deci , conceptul de "mantuire doar cu credinta" este FALS !!
Pot sa fiu cel mai evlavios : sa ma rog , sa cant in fanfara a.z.s. "slavindu-l pe dumnezeu" (ca tot vorbeam de asta) ; daca nu fac si fapte - este ca si cum nu am facut nimic.