Citat:
În prealabil postat de ioanna
Eu as controla toate tezele de doctorat ale alesilor nostri...
|
Intimplari la firma la care lucrez eu:
1. A fost angajata pentru vinzari o fata care a terminat nu stiu ce facultate, sectia marketing. Dupa o vreme a prezentat un raport referitor la vinzari, TVA, profit, iar seful nostru si-a dat seama ca fata nu stapinea aceste notini. A incercat sa-i explice si a ajuns la ecuatia:
100+x=119. Cu cit este egal x?
Absolventa de marketing nu stia sa raspunda.
2. A fost angajat un jurist, iar seful nostru i-a spus sa verifice nu stiu ce lege si daca noi procedam corect intr-o anumita situatie. "Juristul" i-a spus ca am avut control cu citeva zile in urma, iar daca nu s-a seziat controlul cu siguranta ca e ok; si oricum, daca nu sintem in regula se va sesiza controlul urmator!!!
... Iar astfel de exemple am cu zecile...
Din pacate, in acest moment, o diploma nu mai reflecta instruirea si valoarea celui care o poseda. Toata lumea e plina de diplome si hirtii fara valoare. Ministerul Invatamintului nu a facut nimic in acest sens, iar ministrii fosti si actuali s-au grabit sa acrediteze diverse universitati particulare, fara sa asigure ca aceste universitati au si suport pentru un invatamint de calitate! Un economist/jurist/profesor genial are aceiasi diploma ca un plagiator, ca tot e la moda cuvintul! Imi amintesc ca atunci cind am terminat eu facultatea s-a dat alarma printre colegi sa mergem sa ne dam doctoratul, daca vrem. Noi deja eram angajati si puteam vedea ce mare era discrepanta intre ceea ce am invatat si ceea ce aveam nevoie. Imi amintesc ca unul din colegii mei a spus "Chelului ii mai lipseste tichia de margaritar."
Asa ca, din pacate, trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca socitatea devine din ce in ce mai mediocra. Diplomele de doctor ale parlamentarilor nu pot fi verificate din simplul motiv ca cei care le-au eliberat sint asemenea celor care le-au obtinut: necinstiti. Unii au platit, altii au incasat.