Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Sunt unele persoane care pe mine ma smintesc rau de tot pe forum...cateodata mai cad in plasa si nu am pace pana nu le pun la punct,desi de cele mai multe ori nu-mi aduc mie vreun prejudiciu ci comunitatii in sine!
Bine ca ma ajuta reactia unor colegi mult mai inbunatatiti decat mine si cand observ cat de stapani sunt pe situatie si cu cat discernamant vorbesc,imi zic ca grozave persoane mai sunt...
Bine ca totusi mai am puterea sa-mi editez mesajele,insa este o lupta apriga...
|
Exact asa mi se intampla si mie.
Sunt persoane si subiecte care ma smintesc rau si imi fac mult rau.
Pur simplu lovesc pe fata in oameni. Oare de ce?
Si am reusit ca de o vreme sa nu mai scriu, sa ma retrag de pe forum.
Dar mai citesc, pentru ca apar unele lucruri interesante.
Imi doresc sa nu mai scriu, sa nu mai intervin in discutii, dar gasesc de multe ori unele atat de deplasate incat nu ma pot abtine.
De ce trebuie neaparat sa pui la punct pe cineva si sa nu-l lasi sa-si expuna niste pareri, chiar daca sunt altele decat ale tale?
De ce trebuie sa-l ataci peste tot pe forum?
Nu ne cunoastem, nu stim fiecare ce varsta, ce experienta de viata are.
Pe mine ma deranjeaza mai degraba subiecte si opinii si pe alea le combat si nu oamenii, autorii lor. Asa mi se pare normal.
Pe acest fir mi-au placut mesajele lui Lore si ale lui Zaharia (ultimul cu explicatii medicale).
Sa avem grija mai degraba de sufletul nostru. Nu mancarea ne face rai si pacatosi.
Aici un articol cu explicatii stiintifice (revista medicala) si studiu, legat de vitamina B12. Cine stie limba, poate sa se lamureasca.
http://www.aerzteblatt.de/archiv/61696/
P.S Exista tot felul de studii care se contrazic unele pe altele. Este f.derutant. Nu mai stii ce e bun si ce e rau.
Fiecare imbratiseaza un anumit stil de viata si alimentatie si i se pare ca ala este cel corect si pe urma ataca pe ceilalti.
Nici nu stiti de derutant este.
Exemple:
1. A aparut ideea asta noua cu raw vegan. Altii vin spun cate chimicale si cati microbi se afla pe si in legume si fructe.
2. Pareri legate de cartof:
a. cartoful are o substanta in el care este toxica pentru noi. Nu avem voie sa-l consumam crud.
Acum a aparut o reteta a cuiva de suc de cartof crud, care este anti si anti si bun la toate.
b. cartoful are pe el pamant, chimicale, urme de insecte etc., in coaja sunt substante toxice. Cartoful trebuie curatat si gatit.
Vine altul si zice : Ba nu! Sa fierbem/coacem cartoful in coaja.
Unde este adevarul?
3. Iaurtul si co. (Actimel si alte cele) erau bune, sanatoase. Acum brusc nu mai sunt. Acele bacterii sunt daunatoare.
4. Mananca omul de sute ani lapte, branza. No, e gresit! Boala curata.
Si uite asa. Aia ingrasa, ba nu tocmai aia e buna pentru slabit.
O lume intreaga spune ca alimentatia unilaterala (adica numai un fel de alimente) este nesanatoasa pentru ca lipsesc anumite substante utile. Nici vegan, nici carnivor 100%. Unuia ii lipseste ceva, altuia altceva.
Si totusi vin altii si spun: numai vegan, mai ales crud. Nu manancam lapte, oua, peste alte cele.
Trebuie din toate cate putin si mai ales cat mai sanatoase.
Si trebuie mai ales somn si pace si liniste in suflet. Asta face si mai sanatos.
Cum aflam si mai ales de unde, unde este adevarul? Ce e bun si ce rau pe lumea asta?
Cum selectam aceste studii si pareri contradictorii si exagerate de cele mai multe ori?
Apropos de idei:
Citeam zilele trecute despre cazul unui baiat din nu stiu ce tara. El are o boala rara prin care organismul nu poate prelucra glucide si carbohidrati de nici un fel. Copilul asta nu are voie sa manance decat carne si mezeluri, mai ales grase.
In rest in toate exista glucide si substante care lui ii fac rau.
Acum nu stiu unde este adevarul si ce se va intampla cu el. Nu cred ca acest regim este solutia, dar ce alternativa ar avea?