Nu vad ce este masonerie o organizatzie asha de grava, sau mai grava ca atatea altele, am vazut la TV despre un ritual al lor, si am vazut si filme desconspirand ocultismul si "orgiile" masonice, dar sunt filme...
Ce am intzeles din masonerie, caci a fost prezentata la TV de masoni autentici, ca acolo nu conteaza religia, ci doar Marele Arhitect, si loja, respectiv rangul masonic, si ei se erijaza cam la a lupta pentru binele ... nu stiu cui, probabil al lor cam cum lupta organizatzia din Milenium (filmul poltergeist)... ca un fel de cavaleri.
Si intr-o emisiune se prezenta originile acestei organizatzii, se zicea ca primii masoni fusesera chiar arhitecti si constructori de biserici, si probabil nemultzumiti de lumea catolica veche, au construit ceva separat, un fel de organizatzie de breasla, si cum erau si religiosi si pentru a se diferentzia au creat acest lucru ca un fel, in zilele noastre i-am zice o secta, dar mai mult ca un fel de organizatie nepublica, oculta, ocupandu-se cum zicea acel cavaler mason cu educarea intelectului, fiind sub tutela unui Dumnezeu sub numele de Marele Arhitect universal, adica un fel de Dumnezeu autor al creatiei, deci ramamnand la nivelul Geenezei. Acuma daca ei vor sa ramana acolo nu este problema mea si de ce i-ash opri eu... dar stiu ca noi ar trebui sa cam ascultam de altcineva, trecand de geneza si de creatzie in citirea bibliei...
|