View Single Post
Vechi 07.07.2012, 11:17:34
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca degeaba incercam sa facem o regula generala pt ceea ce este ideal pt toata lumea.
De exemplu,unii sunt raw vegani si iubesc acest lucru,spunand ca se simt excelent;eu nu pot sta pe acest regim decat vreo 2-3 zile si atunci cam cu neplaceri deoarece cruditatile creaza gaze si forfota(subliniez,in cazul meu).

Mie nu mi-au placut proteinele animale de mic copil,cu exceptia untului, a branzei si a pestelui.Imi amintesc gustul de carne,oua sau grasime care imi ramanea in cerul gurii,unul metalic,un gust care imi facea scarba,inghiteam in greu.
Eram obligata sa le mananc dar cand parintii nu erau atenti,le dadeam pisicii care astepta sub masa,cu speranta.
Mai tarziu,am observat ca daca folosesti condimente poti sa ascunzi gustul natural al carnii si al oualelor,ca idee pt a manca un ou fiert consumam un sfert de borcan de mustar,sare si piper.
La fel si cu carnea,am inceput sa pun mustar peste tot.

Anii copilariei au fost groaznici la capitolul hrana,ma duceam in fiecare zi la scoala cu dureri insuportabile.Nimeni nu stia ca am intoleranta la lactoza si colita,iar micul meu dejun consta intr-o cana cu lapte si zahar,plus o felie de paine cu unt si gem.Colita si zaharul,intoleranta la lactoza si laptele...dureri si stari insuportabile.
Fara a mai vorbi de mancarea care se facea atunci:toate mancarurile se faceau cu untura si rantas,ceapa prajita,sosuri grase,carne grasa.

Asa ca in cazul meu,nu-i de mirare ca am revenit la gusturile cu care m-am nascut,adica vegetariene.
Si acum ca adult,zaharul si deserturile sunt ceva tabu pt mine,mi-ar place insa imi fac deosebit de rau,la fel si alcoolul,chiar si un nevinovat pahar cu vin.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote