Subiect: CAZUL TANACU
View Single Post
Vechi 08.10.2007, 18:22:40
marilena12 marilena12 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator
pai de la spital a pelcat pe picoare nu ca de la manastire cu ele inainte
Pai nu stiu cat de vertical mergea la externare, au am auzit ca era in stare destul de rea, si apoi nici de la manastire nu a plecat moarta!
Ai vazut vreodata un indracit? Eu faceam doar o comparatie a manifestarilor in apropierea celor sfinte, ca putea sora Irina sa fie si bolnava psihic si demonizata, nu? Ca daca era numai bolnava psihic de ce s-ar fi linistit dupa slujbe? Mai ales ca nu mai primea tratament...
Ai spus un lucru corect: ar fi bine sa nu judecam ca ucidere si sa osandim inaintea celor in drept, din ce motive vrei tu: din dragoste pentru semenii nostri, din frica de Dumnezeu, ca poate ne pripim, poate vina lor nu este atat de mare cum credem, poate ca nu se cade sa-i judecam nicicum...
Mie imi pare teribil de rau de fata aia sarmana, insa si de ei imi pare rau, pt ca stiu ca ce s-a intamplat a fost o tragedie care poate avea multi factori favorizanti, si nu doar in manastirea Tanacu.
Si mai este un lucru pe care nu il inteleg: poti depune voturile monahale si apoi sa fii dat afara din calugarie? Cum oare? Monahii depun voturile in fata lui Dumnezeu sau in fata Sinodului? Starea de monah o poate cineva lua de la cel care a fost tuns, s-a lepadat de lume si a primit al doilea botez?
Sau harul de la hirotonie il poate lua altcineva in afara lui Dumnezeu care l-a dat?
Cum se afla manastirea in afara canoanelor? P.S. Corneliu stia acest lucru? Cum a functionat atata vreme acest lacas de cult in episcopia sa, cum au luat binecuvantare toate maicile, cine l-a hirotonit pe Corogeanu daca nu intrunea conditiile?
Cum de au fost toate bune si frumoase si imediat dupa tragedie, s-au transformat toti in necanonici, fara studii, fara binecuvantare, in afara ascultarii, si pedepsiti cu maximum de pedeapsa- caterisirea, fara a se face o prapadita de ancheta din partea bisericii? Adica toti ceilalti care apartin clerului intra in Consistoriul bisericesc si sunt judecati dupa canoane, iar ei nu; i-au lasat pe mainile mascatilor ca pe ucigasii de rand, fara a mai sti cineva din biserica ca si acestia sunt slujitorii bisericii. Si mai zicem ca vor altii sa defaime biserica! Sa ma ierte Dumnezeu pe mine ca sunt patimasa si pacatoasa, si sa intelepteasca pe cei care sunt pusi in asemenea situatii!