Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Tocmai despre asta este vorba, ca mi exista o masura. Ortodoxia este calea spre desavarsire. Nu despre superioaritatea omului vorbim ci despre superioritatea invataturii bazatat pe jertfa Mantuitorului.
|
Asa este .Si pe mine tocmai asta ma supara .Ca unii confunda superioritatea invataturii Ortodoxe, cu superioritatea lor , ca apartinatori ai ortodoxiei , fata de altii. Ca si cum ar fi implinit deja lupta de despatimire ,si atunci,pe drept cuvant ,ar putea fi numiti superiori.
Nu apartenenta la ortodoxie ne aduce vreun folos , ci rodirea invataturilor ei in sufletul nostru ,spre a putea ajunge in final la dragoste.
Ca ma duc la Biserica si zic la recensamint ca sunt ortodox,nu am nici un folos,daca nu ajung sa indeplinesc intreaga randuiala ,atat tainele ca ajutor venit din exterior,dar si lupta interioara cu patimile .
Daca in final nu ajung la dragoste prin intermediul ei,si la schimbarea vietii ,Ortodoxia e o simpla teorie frumoasa ,dar din care eu nu castig nimic . Cel mult un mic premiu pt consecventa ,dar din aceea fara intelepciune. Da , voi fi intre cele 10 fecioare ,dar nu intre cele 5 intelepte.