View Single Post
Vechi 08.07.2012, 06:58:41
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Pot să știu și eu al cui e acel buzunar în care intră 1% din totalul zecimilor a 18.000.000 de adventiști? Sau mai bine lăsați... o să fiu acuzat că v-am instigat la o nouă declarație mincinoasă...
Intrebarea ar trebui sa v-o puneti dumneavoastra, nu eu. Eu constat ca biserica adventista e condusa ca o societate comerciala care foloseste metode mai rudimentare si mai evoluate de marketing. In societatile comerciale obisnuite aceste metode se folosesc pentru cresterea vinzarilor. Iata citeva observate de mine:
1. marketingul direct: mersul din casa in casa cu Biblia in mina. Este promis viitorul ferice fara nici un fel de efort.
2. Publicitate prin evidentierea calitatilor produsului propriu si evidentiarea defectelor produselor concurentei. Aici sinteti ca la telemarketing/shopping: esti urit? exista crema care te transforma instantaneu intr-un frumos. Nu stii sa gatesti? Cumperi tigaia magica si devii bucatar priceput. Esti pacatos, ai probleme cu sotul/sotia, etc? Vii in biserica adventista, te pocaiesti si devii deodata sfint. E plin internetul de marturiile "pocaitilor" care s-au intors la credinta. Deasemenea, toti sectantii sint deoadata foarte "constienti" de greselile din celelalte biserici, in special cele istorice. "pupatul oaselor","lalaiala", "papa antihrist", "pomeni", "bocitoare" etc se incadreaza aici.
3. Publicitate prin asocierea produsului cu o vedeta/persona cunoscuta. M-am mirat sa o vad pe Andreea Marin la postul adventist TV.

Or mai fi si alte metode, nu am stat sa le caut, astea sar in ochi. Toate aceste metode de marketing sint mincinoase si nu au numic de-a face cu mintuirea sufletului, iar "Biserica" adventista orchestreaza aceste practici. Iar daca nu banul este cel care-i mina in lupta pe conducatorii bisericii dumneavoastra atunci e si mai rau.
Citat:
E atât de "plin" de astfel de afirmații, încât singurul rezultat al acestui citat pe Google e postarea dumneavoastră...
Cuvintele mele au fost:"genul acesta de afirmatii". Cind spun ca "intr-o camera sint 10 femei" dumneavoastra va asteptati sa gasiti 10 clone? Fraza pe care v-am dat-o apartine unui adventist care mi-a scris despre motivatia lui de a intra in biserica adventista. Nu uitati ca aceasta discutie a avut ca punct de plecare afirmatia dumneavoastra cum ca ati trai ca primii crestini. Colegul dumneavoastra traieste adevarul nemodificat, ca apostolii. Ideea e ca toti adventistii pe care ii cunosc, au marturisit ca traiesc ca primii crestini/apostoli; brusc, toti deoadata au avut aceiasi "revelatie". Cu niste luni inainte toti vorbeati despre sfintul Parinte Papa. Mai inainte de asta adventistii erau cei care studiau biblia. Si tot asa. La un interval oarecare sesizez ca adventistii pe care ii cunosc, toti, au aceleasi "revelatii". Asta m-a facut sa cred ca pastorii dumneavoastra primesc directive despre ceea ce trebuie sa predice iar adventistii sint manipulati.
Oricum, si aici faceti aceleasi tip de interpretare aroganta si lipsita de obiectivitate: va intreb cum va rugati dumneavoastra asemenea primilor crestini, cu Hristos in mijlocul dumneavoastra si-mi raspundeti:"unde doi sau trei...". Nu vi se pare arogant sa sustineti ca dumeavoastra va adunati asemenea primilor crestini, ca si cum ati fi singurii care faceti asta, cind sint pe planeta asta milioane de familii crestine care Il au pe Hristos in centrul vietii lor? Nu este si asta o forma de a va umple de mindrie asumindu-va merite pe care nu le aveti?
Citat:
Aici aveți dreptate... se vede cu ochiul liber...
V-as da o sugestie: nu alergati sa fiti credibil cu orice pret. Multe personalitati ale lumii nu au fost credibile. Unii din ei au murit pe cruce.

Last edited by nutucutu; 08.07.2012 at 10:02:14.