Manastirea polotk,bielorusia
Este o manastire de maicii ,situate in localitate,unde in curte se afla o manastire mai mare,care adaposteste moastele SFINTEI EKATERINA DE POLOTK, si una ceva mai mica cu hramul SF.MC.TARUL NICOLAI CU FAMILIA,In aceasta manastire se afla intr-o racla lantulrile cu care a umblat SFINTA EKATERINA,lanturi mari si grele .Avem aci asigurata cazarea linga manastire in niste case de lemn ,unde au fost amenajate paturi din lemn suprapuse cu wc ul in curte dar mai ezita si acela modern situate imediat linga manastire si care era cu apa curenta si contra cost.
Adoua zi era tocmai hramul SF.TAR NICOLAE.Participam la SF.Liturghie,,ne inchinam la icoana din manastire a tarului cu familia,apoi dupa slujba intram desculti pe sub racla cu lanturile sfintei EUFROSINA.Mai exita o manastire in curte,a treia care era in renovare in interior.Desi era o zi de hram nu era mai multa lume decit in mod obisnuit.M-am plimbat prin curtea cu flori si iarba care dadea spre o padure ce avea un drumeag asfaltat.am cumparat doua iconite mici ,caci erau scumpe cu SF.EUFROSINA..aceasta in timpul SF.Liturghii ,iar dupa aceea am fost lasati sa intram in manastirea mare sa ne inchinam la moastele SFINTEI EUFROSINA,aflate intr-o frumoasa racla.Studentul mi-a atras atentia ca pe masa aflata in manastire maicile au pus mai multe ofrande culinare,precum napolitane,bomboane ,biscuiti si doua ciocolate pentru saraci.Noi pentru ca nu ne simteam saraci,cel putin eu ,atunci ,am asteptat sa vedem daca cineva ia ceva din aceste mici cadouri alimentare ..nu a luat nimeni ,cei mai multi si localnici au iesit din biserica si atunci noi ne-am servit cu citeva bomboane si am luat fiecare cite o ciocolata pentru drum si citeva napolitane ,avind grija sa lasam cele mai multe ofrande acolo pentru eventualitatea ca ar fi aparut altcineva,nu din grupul nostrum caci numai noi am ramas acolo pentru ca am citit acatistul Sfintei,asa incit am fost ultimii care am iesit.Am considerat acestea mici cadouri de la Sfint Eufrosina,direct,cel putin asa am simtit noi ,incit i-am multumit aceste sfinte darnice,dragut de darnica cu noi ,apoi dupa ultima inchinare am iesit si noi desi ne parea rau ca nu mai putem zabovi linga racla aceste tinere sfinte a Bielorusiei.Sfinta EUFROSINA roaga-te si pentru noi ,pacatosii din acest pelerinaj. Plecam spre
RUSIA
|