Citat:
Īn prealabil postat de iustin10
O gandire oarecum egoista (na, ca m-am imbolnavit si eu de judecati ! )
Daca ar fi vorbit dragostea in tine ,trebuia sa zici,hai sa ne vedem de drumul sfintilor Parinti,pe un topic cu adevarat interesant, dar sa o luam si pe adrianna cu noi.Ca macar ea intreaba si are curiozitatea de a cunoaste si de a intelege.
Cand e vorba de subiecte axate pe dispute ,acestea sunt daunatoare.Dar cand e vorba de un urcus al cunoasterii,un gica contra poate fi folositor. Si in plus poate intelege si ea o carte care nu a deschis-o inca,si asupra careia se exprima doar apriori
|
Daca Adrianna vrea sa mearga cu noi, pe mine nu ma deranjeaza. Dar sa mearga, bre, nu sa ne tot sacaie cu deja nenumaratele ei contrapuneri straine de duhul Bisericii. Pe mine nu ma intereseaza astfel de chestii si, in orice caz, mie imi e clar ca Adrianna nu e aici ca sa invete teologie, in nici un caz ortodoxa. Ci sa faca alte treburi.
(Si e drept ca nu am dragoste pentru oricine si pentru orice. Nici pentru mine nu am, de cele mai multe ori. Dar asta e alta poveste...)
Pe de alta parte, modul tau de a vedea cunoasterea, cand e vorba de teologie, l-am mai dezbatut amandoi, din cate imi amintesc. Regret ca nu ai facut inca saltul minimal de la intelegerea lumeasca a cunoasterii la intelesul pe care i-l acorda Biserica. Nici nu ai cum, dealtfel, cata vreme te situezi prin propria ta alegere in afara Bisericii. Dar hai s-o lasam balta. Cand vei voi sa impartasim ceva din cele ale Bisericii, cu toata bunavointa voi face tot ce imi sta in putinta. Altminteri, sper sa intelegi, nu ma intereseaza. Nu aici pe forum.
Iarta-ma pentru franchete!