Of... Ori nu aveti deloc cunostinte in legatura cu Evanghelia, ori pur si simplu aveti o invatatura aiurita.
Ce-ar fi, spre folosul personal si al tuturor, sa va acordati libertatea de a citi cu inima si mintea deschise, cateva texte fundamentale din Comoara Ortodoxiei?
Ce rost are (si ce putere buna) sa va vorbesc eu despre Hristos si mesajul Sau, cand au facut-o atat de bine, de dumnezeieste, insisi Parintii Bisericii?
Aveti atatea talcuiri minunate la indemana... De va gasiti macar cateva ore de libertate interioara, de va bate intr-adevar o inima in piept, de nu mai betonati totul cu o gandire suspicioasa, rece si iscoditoare, atunci cred ca veti descoperi o cu totul alta Evanghelie decat cea pe care o cunoasteti (daca pot folosi acest termen) acum.
Spuneti-mi sincer: ati studiat cu atentie si bunavointa vreun Sfant Parinte? Ati participat cu inima infranta si zdrobita la vreo Sfanta Taina a Bisericii?
Daca ati facut acestea si inca mai aveti intrebari si comentarii de genul celor puse deja pe forum, credeti-ma ca multa mirare imi treziti...
Eu insa cred ca pur si simplu deocamdata nu sunteti libera sa vedeti ce e de vazut... Ca nu ati citit si asimilat nimic din minunatiile Bisericii.
Pacat!
Cu toate acestea ce pot sa va spun decat: Domnul sa va lumineze!
|