Domnisorule Pelerin spre Rasarit,
Pasajul pe care l-ati citat l-am citit, am citit toata postarea de la link, de aceea v-am spus ca exact limitarea la acel conducator spiritual era folosita si la evrei in timpul Domnului.
In fine, nu mai are rost, vad bine ca nu aveti raspunsul si oricum nici nu va intereseaza.
Dar aveti dreptate ca in cazul asta nu am ce cauta pe acest topic iar topicul are alt scop decat cel de a afla adevarul in toate.
Domnule Ioan Cezar,
Raspunsul este la "da" la intrebarile dvs. iar faptul ca biserica nu respecta intru totul invatatura Domnului imi pune probleme de constiinta atata timp cat nu am raspunsuri, pentru ca mesajul este limpede si este adresat apostolilor pentru a sti cum sa faca ei insisi:
"8. Voi însă să nu vă numiți rabi, că unul este Învățătorul vostru: Hristos, iar voi toți sunteți frați.
9. Și tată al vostru să nu numiți pe pământ, că Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri.
10. Nici învățători să nu vă numiți, că Învățătorul vostru este unul: Hristos.
11. Și care este mai mare între voi să fie slujitorul vostru.
12. Cine se va înălța pe sine se va smeri, și cine se va smeri pe sine se va înălța."
Este clar ca apostolilor le cere toate acestea, sa nu se numeasca nicicum, nici rabi, nici tata, nici invatatori, si le explica de ce: toti sunt frati.
Cuvantul este limpede, si totusi nu este aplicat. Pentru mine va ramane un mister modul in care este ignorat/schimbat, dar pana una alta, conform acestui cuvant eu nu am dreptul sa numesc pe nimeni parinte si invatator religios, ceea ce face dificila orice abordare patristica din punctul meu de vedere.
Imi cer iertare de deranj. Si dvs. si tuturor celor ce au fost deranjati de intrebari incomode.
Multa pace.
Last edited by Adrianna; 09.07.2012 at 03:05:22.
|