View Single Post
Vechi 09.07.2012, 08:20:31
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Suzana Vezi mesajul
Nu e chiar asa, adventistii reformati nu consuma carne deloc si barbatii nu fac stagiul militar (de fapt, asta e si motivul principal pentru care s-au rupt de voi, deoarece voi ati participat la razboaie). Asta din cate stiu eu, s-ar putea sa gresesc.
Asa stiam si eu, ca adventistii reformisti au aparut dupa moartea lui Ellen White, in plin razboi mondial, prin 1915, cand o doamna, Rowen, a pretins ca este chemata sa o inlocuiasca pe doamna White, deci un nou profet, nou lider spiritual. Pe fondul tensiunii razboiului inceput in Europa s-a scindat comunitatea adventista americana, pentru ca adventistii europeni, vrand, nevrand erau atunci implicati in razboi, cum era toata lumea. Dupa primul razboi mondial, unii adventisti s-au delimitat de liderii adventi care au acceptat participarea la razboi, creeindu-si o grupare separata. S-au desprins datorita pozitiei adoptate de unii reprezentanti, nu din cauza crezului comunitatii adventiste. Cu alte cuvinte, o prostie, pentru ca nu te desparti de biserica datorita comportamentului unor oameni,caci asta inseamna sa privesti biserica ca un club exclusivist, o secta. Iar daca tot s-au desprins, au dorit sa-si marcheze autonomia, promovand dieta lacto-vegetariana, interzicand complet carnea. Trebuiau sa gaseasca ceva care sa-i diferentieze, ca sa-si justifice existenta.
Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Tu cum ii consideri: sectari sau doar schismatici?
Daca punctele de doctrina sunt apropiate s-ar putea sa fie doar schismatici.
Si una si alta, pentru ca motivatia schismei denota o gandire sectara.Sunt un fel de BO pe stil vechi, varianta adventista. Doar din motivul interzicerii carnii (ceilalti doar recomandau dieta vegetariana, n-au interzis de tot carnea) si a participarii unor adventisti la razboi au refuzat sa participe la acelasi corp euharistic cu ei, formandu-si o "biserica" separata.

Last edited by ioanna; 09.07.2012 at 08:53:39.
Reply With Quote