View Single Post
Vechi 09.07.2012, 08:56:51
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
O întrebare și mai directă: cum se face că se înmulțește numărul preoților ce aderă la cultele neoprotestante? Se presupune că aceștia dețin toată cunoștința teologică necesară pentru a fi feriți de "capcana sectelor".
Pai raspunsul e simplu: nu cunoasterea si Hristos ii determina pe ei sa-si schimbe religia, ca doar se pot mantui si in religia lor. Dar sa fii independent si de capul tau nu e permis in Bisericile Traditionale. Ascultarea, supunerea, umilinta sint lucruri foarte grele si lipsesc cu desavirsire in secte. De cine sa asculte np cand el considera ca e in relatie permanenta si directa cu Duhul Sfant? Cui sa i se supuna np cind el e deja egalul Domnului (ei sint sfinti deja!)? Chiar si denumirea dumneavoastra de "protestanti" arata ca sinteti in protest permanent, asemenea ingerului intunecat la culoare! "A murit acuzatorul fratilor nostri" (citez din memorie, din Apocalipsa). Este asa simplu sa acuzati (Biserica nu e buna, duhovnicii nu sint buni, crestinii se foiesc in biserici, vorbesc, Biblia modificata -cand dumneavoastra ati scos fara rusine din Biblie capitole intregi- etc, etc, etc) dar e mult mai greu sa ne intrebam:" ce vrea sa-mi spuna Domnul nostru cu aceste lucruri?; daca mi le-a trimis, am ceva de invatat din ele, trebuie sa le suport asa cum vin ca imi va arata Domnul calea, si asa mai departe).

Oricit de mari ar fi cunostintele unui preot, cunostintele nu pot suplini trairea duhovniceasca. Iar daca acel preot ramane setat pe intelect si nu pe duh, in bisericile traditionale nu va gasi prea multi admiratori (ca oameni-s mai simpli, nu inteleg marile probleme teologice). Si atunci iata si solutia: sectele.

Si nu in ultimul rind, acum vre0 5-6 ani, vreo 75% din populatia Romaniei striga "sus Basescu". Probabil acelasi procent o sa strige acum "jos Basescu". Daca biserica adventista se va umfla ca un balon de sapun, tot asa se va si sparge. Pentru ca daca numai interesul ii va mina pe unii crestini sa-si schimbe religia o data, tot interesul va fi motivul pentru care isi vor schimba religia si a doua oara. Singura motivatie care ii face pe oameni sa fie statorinici si sa persevereze oricat de mari ar fi piedicile este Isus Hristos.

Last edited by nutucutu; 09.07.2012 at 09:04:51.