Citat:
În prealabil postat de AlinB
Depinde de modul de preparare termica.
Prajirea si coacerea (gratar, cuptor, etc) se face in jur de 250 grade celsius sau mai mult.
In acest fel o parte din "componente" se pot trasforma radical sau chiar descompune in produsi daunatori.
Prin fierbere nu se depasesc 100 grade (poate ceva mai mult la oala cu presiune).
Este destul de ok.
|
Destul de ok presupune că o parte din componente se pierd sau cel puțin structura lor se alterează. Este?
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Afirmatiile cum ca se distrug 1/3 din proteine si se pierd sarurile minerale nu au nici o baza stiintifica, sunt aiureli inventate de raw vegani pentru a-si sustine cauza (deh, scopul scuza mijloacele, nu?).
|
Și eu trebuie să-l cred pe cuvînt pe AlinB de pe crestinortodox.ro , nu pe nenea doctor în fitoterapie care a inventat "aiurelile" vegane. Vino cu studii și cercetări științifice care să ne arate cum respectivii au luat diverse alimente și le-au fiert, copt, fript trăgînd concluzii că atîta proteină s-a pierdut, atîtea vitamine și enzime s-au distrus șamd. Altfel nu văd de ce aș crede ce spui.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Si ce se intampla cu eventualele bacterii, germeni, viermi chiar?
Stiu un copil care s-a ales cu un vierme tare pacatos, de care se scapa foarte greu daca scapi cumva, de la niste legume.
Din acest motiv de altfel regimul "raw vegan" nu este recomandat la gravide si la copii (la adulti merge in ideea ca daca se imbolnavesc, duc mai usor boala).
|
Ce se întîmplă, își fac cuib în intestine?
Mergînd pe ideea că prin fierbere ne păzim de paraziți, ar trebui să nu mai consumăm nimic crud, nu? Parcă tu aveai replica aia că hai să nu mai trecem strada că s-ar putea să ne calce mașina... Iar dacă pe adulți îi calcă mașina, atunci duc mai ușor boala, deci ei pot totuși să se riște trecînd strada. :)