Subiect: Despre rabdare
View Single Post
Vechi 09.07.2012, 16:24:10
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Insusi Dumnezeu pe cel care-l iubeste il si cearta. Unui parinte i se cer: rabdare, tact, fermitate, simtul umorului, stapanirea sentimentelor etc. Ca sa nu gresim, ne punem adesea in locul copilului si invatam sa-i citim expresia fetei. Daca i-am mai facut observatii si n-au avut efect, poate ar trebui schimbata un pic strategia, astfel incat copilul sa nu se plictiseasca auzind mereu aceleasi cuvinte. In calitate de parinti, sa nu fim pisalogi, caci astfel cuvintele noastre pot avea efect invers. Avem voie sa fim inventivi.
Multumim Antonia pentru cuvintele folositoare. Orice parinte care doreste binele copiilor incearca sa se apropie de modelul descris, dar chiar daca cunosti ce trebuie sa faci, in practica intampini greutati pe care nu le-ai luat in calcul. Este greu sa fii constant in bine... Intampini momente in care simti ca nu mai poti sa faci toate acestea si ai nevoie la randul tau de ajutor si sustinere. Dupa ce au venit cei mici am inteles cat de anevoioase sunt cresterea si educarea lor. Am mare intelegere fata de orice parinte aflat in situatii grele si incerc sa nu mai judec pe nimeni, asa cum faceam inainte cand spuneam: Copilul meu nu va face asa niciodata... caci timpul mi-a dovedit ca practica e tare grea si uite ca si copilul meu...

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Sa nu uitam sa ne rugam pentru copii. Rugaciunea mamei ii va ajuta sa fie mai placuti lui Dumnezeu.
Rugaciunea ramane prima si cea mai eficienta solutie.
Reply With Quote