Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Pai nevoile metabolice sunt diferite in functie si de activitatile omului.
Daca studiezi toata ziua carti de epistemologie genetica, sa zicem, sau de fiziopatologie nu stiu de ce nivel de dificultate, pesemne ca ai nevoie mai mare de anumite vitamine, glucide, calciu etc.
Iar daca lucri in mina sau esti alergator de maraton, iarasi cred ca iti trebe o alimentatie aparte.
Dar daca petreci in convorbire cu Dumnezeu...
|
Ce te face să crezi că o bucată de carne îți dă mai multă energie decât anumite cereale, fructe și legume? Mă refer în cazul celui care lucrează în mină sau care aleargă? Că oamenii nu vor să priceapă că poteinele se găsesc și în vegetale este cu totul altceva. Fiecare are liberatatea de unde să aleagă...viața este pomul cunoștinței binelui și răului, pomul de încercare a omului.
Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Eu cred ca sfintii de care pomenesti se mai hraneau si cu altceva, nu doar cu alimentele pomenite. (prin asta nu vreau sa spun ca papau friptane pe ascuns)
|
Da se hrăneau și cu altceva - cu cuvântul lui Dumnezeu. Dar știi cum? Mâinile lucrau iar mintea și inima le aveau îndreptate către Dumnezeu. Ce ușor găsim noi explicații pentru modul nostru de viață. Spre exemplu Sf Ioan Iacob Românul ziua nu mânca nimic până la apusul soarelui și
rostea neîncetat rugăciunea din inimă, iar cu
mâinile lucra la grădină, la întreținerea schitului și odihnea cu dragoste pelerinii care poposeau acolo.
Mânca o dată în zi,
pesmeți,
măsline,
smochine și
bea puțină apă, iar noaptea dormea câteva ore, pe o scândură, având o piatră drept perină.
"Și a văzut acolo pre bătrâni strălucind cu lucrurile cele bune și cu gândirea de Dumnezeu, cu duhul arzând, Domnului slujind; pentru că cântarea lor era neîncetată, starea de toată noaptea, având pururea în mâini lucrul și Psalmi în gurile lor. Hrană aveau neîmpuținată, pre cuvântul lui Dumnezeu; iară trupul îl hrăneau cu pâine și cu apă, precum fieștecăruia îi era înfocarea cea spre dragostea lui Dumnezeu." - extras din viața Sf Maria Egipteanca