Ovidiu, jos palaria ! Ai punctat extrem de bine si pe intelesul tuturor. Da , un element important este sa constientizam murdaria din noi. Este esential, capital chiar in drumul nostru catre pocainta. De aceea in multe rugaciuni se spune "eu sunt orb , TU deschidemi ochii, eu sunt slab, TU fama tare, eu sunt fricos ,TU. . . . . . .Far de EL nimic nu putem. MARELE ADEVAR. Si intradevar chiar de cadem sa avem puterea sa ne ridicam. Vezi, tu Ovidiu, te rog sa ma crezi ca tot timpul, la orice gest, vorba ,miscare, oriunde IL am in suflet si in minte si ma rog sa nu-L supar , sa nu-L mahnesc, sa nu pacatuiesc. E o stare continua a relatiei dintre mine si EL. Chiar azi pe parcursul zilei la serviciu am analizat instantaneu sa spun asa gesturile , cuvintele, comportamentul pentru a nu avea vreo cadere in pacat. Asta o fac zilnic in ultima perioada. Ma inec mai tot timpul ca "TIGANUL LA MAL", facand un gest sau avand o atitudine neconforma si asta dupa ce o zi intreaga am fost aproape ireprosabil . Si zic cu mare tristete "Doamne iarta-ma, imi pare tare rau ca te-am mahnit" si imi vin in cap toti Sfintii la care ma rog zilnic, rugaciunile pe care nu le-am respectat in totalitate. Este o stare greu de descris in cuvinte, este o traire si o lupta continua , e un zbucium venit din interior , e o dragoste continuua pentru EL, in paralel cu tristetea si remuscarile ce apar din neamplinirda promisiunilor facute in rugaciunile din fiece zi. Nu stiu, poate m-am facut neanteles, dar asta este trairea zilnica a mea.
|