View Single Post
Vechi 08.10.2007, 21:47:46
mq mq is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
mq: "Nu e o manifestare a mandriei ci a ratiunii (stiu, adica de la satana).

Ratiunea nu e un dar de la satana. Ti-a intrat in cap ca am datora ceva satanei si o tii intr-una cu prostia (scuze!) asta.
Ratiunea tot de la Dumnezeu este. De la satana avem ceea ce nu este, adica minciuna, mandria, si altele.
Ajungand la mandrie trebuie sa iti spun ca increderea numai in propria ratiune duce la mandrie. De aceea tot arat cu degetul spre ea.
De fapt noi totul, dar chiar TOTUL, datoram lui Dumnezeu. Toate sunt ale Lui si El ne-a pus pe noi "peste lucrul mainilor Sale", dupa cum se spune in Psalmul 8.
Ok, sunt bucuros sa aflu ca ratiunea nu e de la satana.
Pai atunci sa profitam de ea la maximum, nu ?
Eu ma incred ca in rationamentele mele, Dumnezeu (daca exista) ma va ghida chiar daca nu cred 100% in EL. Si asta deoarece bunatatea lui e fara margini si stie ca suntem doar niste copii care se joaca cu idei, si poate chiar ii face placere.

Deci sa rationam fara frica.

Eu o sa ajung in Rai indiferent ce cred si fac, pentru ca eu in rationamentele si actiunile mele sunt doar o copilarie in ochii lui D-zeu, si el se uita la mine cu bunatate infinita si stie ca daca nu cred e doar pt ca sunt prea neputincios.

Ok, mie imi convine.

Reply With Quote