View Single Post
Vechi 11.07.2012, 14:21:27
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Paralela este falsa.
"biserica" AZS (nu varianta reformata) recunoaste legitimitatea razboiului de aparare si nu califica omuciderea in acest context a incalcand porunca a 6a.
Nu știu de unde ai scos citatul, dar Biserica AZȘ nu poate recunoaște legitimitatea unui război, ea optând pentru pace. Reține că Biserica AZȘ nu este Biserica Ortodoxă.

Citat:
De altfel, asa cum am mai scris si evreii ucideau fara sa se considere asta o incalcare a poruncii a 6a daca era intr-un context legitim.
Evreii primeau porunca expresă pentru ucidere și aceasta doar în contextul teocrației. Sistemul actual de guvernare nu este teocratic, iar Dumnezeu nu dă poruncă expresă să ucizi pe cineva; dimpotrivă, de la Hristos încoace, creștinul se conduce după niște percepre clare. Doar Dumnezeu-Cel care a dat viață are dreptul s-o ia.

Citat:
Ori esti reformat ori nu cunosti invatatura propriei "biserici".
Nu sunt reformist (reformat nici atât), iar cel ce nu cunoaște învățătura Bisericii AZȘ, ești tu.

Citat:
Era adventist cand a participat la razboi?
Știu de cazul unui frate din biserica locală (a murit acum doi ani la vârsta de 95) care adesea povestea experiențele prin care a trecut pe front, în linia I. Șuierau gloanțele pe lângă el, dar el n-a ucis pe nimeni căci îi spunea tatăl lui "băiete să nu ucizi". Era din familie de adventiști, nu știu dacă era botezat la data aceea. La sfârșitul războiului s-a întors acasă fără nicio rană.

Citat:
Serios? In ce perioada/context?
Erau reformati sau in Romania nu prea ajugeau directivele "adunarii generale"?
Tot în comunitatea noastră este un frate (îl cunosc bine) care în anii '60 a fost încorporat și luat la ochi din primele săptămâni că a refuzat să muncească în sabat. A ajuns în Tribunalul Militar și a fost închis la Aiud. Tot la muncă și tot refuzând să lucreze în sabat, deci a stat destul de mult și la izolare.

Citat:
Nu puteau face ca respectivul de mai sus, sa se inroleze si totusi sa nu omoare?
Fratele de care zic eu, fiind adventist (botezat) și din familie de adventiști (tatăl lui fusese inițial cantor în Biserica Ortodoxă) a fost încorporat într-un batalion de muncă, nu sub arme. În anii '60 nu era niciun război pe la noi, în afară de Războiul Rece...
Reply With Quote